Rak piersi
Jestem po mastektomii dwa lata i nie mogę jeszcze dojść do równowagi ,nie mam żadnego wsparcia borykam się z nim sama ,czasami mam wszystkiego dosyć.Proszę o jakieś rady bo nie mam nawet z kim o tym porozmawiać .
-
hey dziewczynki
dawno nic nie pisalam u mnie wszystko ok :) niedawno z kolezanka swietowalysmy jej powrot do zdrowia !!! jest 5 lat po raku piersi - nie wiem jak to dokladnie sie nazywa w polsce - ale tutaj - pierwszy stopien raka piersi z potrojnym uderzeniem - czyli nie bylo ciekawie ale naszczescie wszystko jest ok !!!!! kolezanka ma troche problem z kosciami ale daje rade - przepraszam za bledy pewnie mnustwo ich narobilam
u mnie wszystko ok :) upaly nie do wytrzymania !!!!
pozdrawiam wszystkich :) czytam Was regularnie :)
-
kobitki ja nie na temat
rozglasniam sprawe Oli ktora choruje na raka i potrzebuje pomocy - jesli mozecie udostepnijcie to na facebook - a jak mozecie pomoc bo bylabym BARDZOOOOO wdzieczna :)
https://www.facebook.com/CegielkaDlaOli
-
Ja bym w ogóle sięgnął po srebro koloidalne... Trzeba je sobie samemu robić i pić. Bardzo prosta sprawa pełno tego w internecie.. Przede wszystkim Uważać na chemię proszki do prania detergenty itd. muszą byc hipoalergiczne. Rak i anomalie są z chemii kosmetycznej i detergentów, a nie z genów!
-
To kolejna bzdura nie wierzcie w te nowinki bo można sobie narobić problemów.
-
Witam dziewczynki, Mam 36 lat jestem tu pierwszy raz, jestem 6 dni po mastektomii. Jutro idę na wyciągnięcie drenu, i to jest mój pierwszy cel :) mam pytanie jak to jest z tą chłonką po wyciągnięciu drenu ? Czy często trzeba ją ściągać ? Czy to boli ?
Po urodzeniu dwójki dzieci i ciapnięciu cyca, to pewnie głupie pytanie...no ale chciałabym wiedzieć ;)
-
Wyciągnięcie drenu nie boli to moment i po sprawie:) To czy chłonka będzie się dalej zbierać - z tym różnie bywa -są osoby u których się zbiera dość długa ale i takie co nie miały z tym problemu. Masz jeszcze planowane jakieś leczenie?
-
Witam ;) Na razie czekam na wyniki histopatoligiczne. Miałam dwa guzki w piersi i jeden centralnie pod brodawką, wiec niestety a moze i stety ;) nie było co ratować. Z tego co mówiła pani doktor to czeka mnie chemia, bo wg wyniku biopsji to jakiś złośliwiec ;(
-
Bbb, a czy to ściąganie chlonki jest bolesne ?
-
Można powiedzieć że odczucie jak przy zastrzyku- a więc luzik:))
-
;-) Nooo to dam radę ;-) na razie liczę godziny do wyciągnięcie tego wstretnego drenu. Mam wrażenie ze jestem spuchnieta z operowanej strony i czuje lekki zdretwienie boku i pod pacha. Poleciało kilkanaście węzłów niestety mimo ze usg wykazało ze tylko jeden był troszkę powiększony, wiec to pewnie stad te przykre uczucie (??)