Witajcie dziewczyny ; ja melduje ze mój histpat czysty ..w ośmiu węzłach i pogłębionym cięciu zero czerniaka . Uff.. odetchnęłam z ulgą ; mam na plecach pionowe,dwudziestocentrymetrowe cięcie i pachę pociętą ;szukali w węzłach , byli pewnie ze coś znajdą ,bo była mowa o wycięciu węzła tzw wartowniczego ,a docięli jeszcze 8 ..wszystko zapewne z powodu mojej bogatej przeszłości nowotworowej ; mimo to muszę jeszcze stawić sie na komisje onkologiczną co mnie ciekawi , po co ? Wspieram was myślami ; Lupus i Kucja nie odzywają się ..
czarownica, oby jak najdłużej były dobre wiadomości bo wiele cierpienia już przeszłyśmy a skutki uboczne ciągną się za nami cały czas. Pozdrowienia dla wszystkich dziewczyn.
Ania walcząca, faktycznie ten wzrost markera jest niepokojący. Dobrze by było aby TK wyszedł dobrze. Trzymam kciuki aby było jak najlepiej.
Nana co u Ciebie?
Rukola super wieści.U mnie w badaniu gin,usg gin i dopplerze wszystko ok.Jeszcze marker przede mną i w poniedzialek onko.
Aniu walcząca...Marker wyraźnie wzrasta,oby jak najdłużej mama miała czysto w obrazówce,ale wszystko wskazuje że musicie szykować się z mamą do drugiego starcia:( Ze wznowami nigdy nic nie wiadomo czasem ma sie długi czas spokój czasem jest go mniej...Najważniejsze żeby podana chemia skutecznie zadziałała
Witaj Maria27.To rzadko występujący nowotwór i w większości -o ile kojarzę -dopada młode kobiety.Trzeba szybko działać bo wiem że jest mocno inwazyjny....Chyba nie było tu nikogo z drobnokomórkowym choć mogę się mylić....
Dzien dobry. Zdiagnozowano u mnie rak drobnokomorkowy jajnika prawego. Czy spotkalyscie sie moze z takim rodzajem nowotworu???
Dziewczynki, nie jest dobrze. Marker 268:-( Dzisiaj była tomografia, wyniki w ciągu tygodnia. Mama dobrze się czuje tylko widzę, że wpada w dolinę:-( Staram się tłumaczyć, żeby poczekać spokojnie na wynik tomografii, ale jest ciężko. Przy niej zgrywam pozytywnego twardziela, ale tak serio to bardzo się boję, ze będzie nawrót i druga chemia. Czy któraś z Was po drugiej chemii miała długi czas bez wznowy? Moja Mama pierwszą skończyła w grudniu 2016 i zanosi się na to, że zacznie drugą w grudniu 2017. Mam nadzieję, że nie będzie zmian w tomografii i jeszcze ta chemia się odwlecze.
witajcie dziewczyny. Mam wynik z ostatniego TK z 30.10. otóż nie ma żadnych nowych zmian w stosunku do ostatniego badania które miałam w czerwcu. Wizytę u lekarki mam za tydzień i pewnie dostanę skierowanie na PET.