Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 7 lat temu

mama miala chemie we wtorek...i do soboty bylo ok! A teraz ma wymioty, bola ja kosci, jest oslabiona i dretwieja jej palce...a dzis mija tydzien od podania chemi....prosba o jakies rady....co mam zrobic? Jak pomóc?

• 7 lat temu

napisalam priv

• 7 lat temu

pakuje sie i zbieram do kliniki. Jutro o 9 musze tak byc....

• 7 lat temu

Aga84 chcesz pogadac na priv to daj znac. Nie zmienie stanu rzeczy ale...ja wspieram mamę....monika

• 7 lat temu

najblizsza osoba musi zostac tutaj... Bede ryczala cala droge. Probuje szukac nie tylko logiki co nadziei. Ale nigdzie jej nie ma..po co robilam ten roma i wywalilam w bloto 170 zl...

• 7 lat temu

Aga84 wiem ze szukasz logiki ale chyba musisz sie wstrzymac do rozmowy z lekarzem. To ze jedziesz do kliniki szybko to dobrze i to o niczym złym nie świadczy. Opis badan jest pierwsza wskazowka dla lekarzy...dalsze badania potwierdzaja jakiego rodzaju to sa zmiany. Moze poproś zeby ktoś Ci towarzyszył w podrózy do szpitala? 

• 7 lat temu

https://www.facebook.com/Rakow...

A miała byc forma życia...

Wszystkie marzenia prysły... :(

Ps. Jestem po raku tarczycy. Dlatego wiecej nie zniose...

• 7 lat temu

konsultowalam przez telefon bo to 180 km stąd. Od razu kazala przyjechac. Dzis jade. Jutro klinika..szybko... Wiec tym bardziej wiem ze zlosliwe :( tylko czemu roma niski i he4 nie skoczyl skoro taki czuły. Nie rozumiem...

• 7 lat temu

Aga84 brak snu wykancza bo jest galopada mysli. Ja tak mam. Ale moze nie trzeba na zapas sie zamartwiać? Kiedy idziesz do lekarza z wynikiem?

• 7 lat temu

pani ma usg próbowała mnie jedynie usookoić że to pewnie torbiel endometrialna albo potwornikak. Ale zmiana torbiekowato lita? Serio? Nie chce mi się w to wierzyć...nie rozumiem po co ten test roma skoro nikt nie zwraca na niego uwagi

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat