Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26115 odpowiedzi:
  • Stosowanie aspiryny obniża ryzyko zachorowania na nowotwór złośliwy ... na tym portalu pojawił się artykuł 15.10.2010 roku. Spytałam wtedy mojego lekarza prowadzącego ile w tym prawdy? Odpowiedział, że są takie badania ale wg nich aspiryna ma wiecej skutków ubocznych niż leczniczych w tym przypadku. Żeby leczyć się aspiryną trzeba mieć zdrowy żołądek i jelita. A która z nas po chemiach je ma? Pozdrawiam z słonecznego Kołobrzegu....
  • 12 lat temu
    Tez tak mi sie wydaje. Ale podobno trwaja badania nad uzyskaniem leku bez tych skutkow ubocznych.
    Najwazniejsze co plynie z tego to to, ze na calym swiecie pracuje sie nad tym jakby tu ubic dziada skorupiokawego
  • 12 lat temu
    zauwazylam ze piszecie o aspierynie. mieszkam w stanach i wlasnie wczoraj mowili o tym w wiadomosciach !!
    mowili ze przyjmowanie 1 aspiryny dziennie obnirza ryzyko raka ! no ale niestety nie wiem ile w tym prawdy :/
    ja tego nie zastosuje boje sie o swoja watrobe :/

kiedys pare tygodni temu byl program o rakach i bardzo znani lekarze mowili ze czosnek bardzo dobrze dziala przeciw rakowi !!!! na inne organy tez jest bardzooo dobry i co najwazniejsze nie niszczy organizmu :)
    i co mnie bardzooooo zdziwilo mowili tam tez o pomaranczach ze zmniejszaja ryzyko wystepowania raka ! :)
  • 12 lat temu
    Ja tez slyszalam o pomaranczach a wlsaciwie ogolnie o cytrusach
  • 12 lat temu
    rybenka
    czosnek jest bardzo dobry na wszystko- BARDZO wzmacnia organizm :) wlasnie wczoraj zjadlam go troche :)
    pomarancze lubie wiec tez sobie jem :)

kiedys starsi ludzie jedli bardzooo duzo czosnku nawet smarowali sie nim :)
  • 12 lat temu
    Mnie nie musisz przekonywac, ja uwoelbiam czosnek!!
    Ale i on ma swoje slabe strony, np rozrzedza krew, wiec jak ktos ma klopot z plytkami to powinien uwazac
  • Czosnek ,cebula mozna powiedziec ze prawie jak antybiotyk tylko naturalny takze trzeba go wprowadzic do diety a co do cytrusow sa doskonale ale nie w trakcie chemi poniewaz zachodzi jakas intrreakcja . A co do ASPIRYNY byly wielkie nadzieje ale niestety za duzo skutkow ubocznych miedzy innymi krwotoki .A co do wspomagaczy to tak naprawde to co pisza na opakowaniu jest ok ale ile rzeczy jest dodanych i o tym nie pisza to jest zastanawiajace tak samo jak SYLIMAROL stosowany na watrobe ktory zawiera cukier ktorego nam nie wolno . Dlatego wczesniej pisalam ze najlepiej zeby ktos opracowal diete dla ludzi chorych indywidualnie poniewaz kazdy ma inna grupe krwi . Ale kazda zrobi co uwaza za stosowne . Wiem ze w organizmie powinien byc odczyn zasadowy ,ktory nie powoduje zapalen ale wtedy trzeba robic wynik na PH i sprawdzac ale to mazna zwariowac zeby to wszystko ogarnac POZDRAWIAM
  • jasie tyle cukru to jest w sylimarol to bez przesady,ale szybko wyczytałam że to jest wyciag z ostropestu plamistego,ostatnio kupiłam 3 kg na alegroo i codziennie 1 łyżeczka zmielony zażywam profilaktycznie i cała rodzina,bo jak wątroba zdrowa,to człowiek cały zdrowy
  • odczyn zasadowy robi kasza jaglana,ale komu chce sie ja jeśc.poprostu mamy złe nawyki żywieniowe,dzisiaj kupiłam dla syna jajka przepiórcze i sama spróbowałam,chociaz smakują jak normalne jajka,to przed jedzeniem sie wzbraniałam
  • 12 lat temu
    Kuka ale kasza jaglana jest super! ja robie z pieczarkami i do tego sosik chrzanowy reewweellaaccjjja!

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat