Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

15 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4822 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Witam wszystkich !
    Bylam dzisiaj u lekarza.Wyniki super,jestem zadowolona,moja rodzinka tez. Jestem w remisji calkowitej... super !
    Pozdrawiam wszystkich :)
  • 12 lat temu
    Miejmy nadzieję :)
  • 12 lat temu
    Kurcze ten jej blog jest zarąbisty! trzymam kciuki za nowe wpisy!
  • 12 lat temu
    Wie, że jest :) .. juz po napisaniu tutaj wlazłam na jej blog i dopiero wtedy zobaczyłam, że pod ostatnim postem jest masa komentarzy...z nich się dowiedziałam, ze parę razy było z nią krucho, nadal nie jest dobrze, ale jest tez nadzieja.. I dobrze.. Sporo zawdzięczam lekturze jej blogu...
  • 12 lat temu
    Doti jest chyba po przeszczepie.
  • 12 lat temu
    P.s> Robię offtopy, ale może ktoś wie, co się dfzieje z Doti, tą która pisała blog "Zdrowa w szpitalu"? Ostatni wpis był 25 stycznia i dalej juz nic...
  • 12 lat temu
    Dobre wieści od Waldka, złe od Ewy.. i tak jakoś się to życie toczy... Szkoda, że nie może być samych dobrych...
  • 12 lat temu
    Witam troche wody uplynelo od ostatniego wpisu,jestem po badaniach USG i krwi wszystko jak powiedzial Onkolog jest wunderbar...nawet wartosci watrobowe zaczely spadac zadnych skutkow ubocznych wlasciwie od dwoch miesiecy prawie nie bylem na chorbowym juppi...pozdrawiam wszystkich serdecznie
  • 12 lat temu
    Ewa a gdzie mama jest leczona?
  • 12 lat temu
    Witam serdecznie! Moja mama była dziś u pulmonologa- mimo pobrania prawie 1,5 litra płynu prawie miesiąc temu, stan mamy się pogarsza. Ma wody ponownie po szczyt płuca- zrobiono jej biopsję opłucnej- komórek nowotworowych, ani informacji o czynnej gruźlicy też nie. Płyn czysty. Brak informacji co to,a jest coraz to gorzej.
    Mam teraz pytanie:
    Czy komukolwiek z państwa - leczonych gliveciem pojawiła się jako efekt uboczny woda w płucach?
    Dopiero dziś zobaczyłam w ulotce,że efektem ubocznym może być "wysięk w opłucnej"
    Pozdrawiam

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat