Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

14 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4816 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Karola mi się tak raz zdarzyło ze miałem podwyzszone leukocyty a mmr wyszło mi bardzo dobre. Mogły po prostu podskoczyc z jakiejś infekcji np. ból gardła.
  • Kochani! Czy podczas brania leku zdarzało Wam się mieć leukocyty powyżej normy? Mi wyszło teraz 14,7 i waruję z nerwów. Badanie molekularne dopiero za miesiąc... Wprawdzie tego samego dnia zaczęła mi się jakaś infekcja o średnim nasileniu, ale martwię się, że to może choroba wraca :(
  • Nala123 czy Ty nie masz przypadkiem jakiejś poważnej postaci nerwicy? Tyle objawów na raz. Znam takie przypadki z autopsji.
  • Nala trzymaj się cieplutko i dbaj o siebie będzie dobrze,musi być dobrze :D :D :D
  • Witaj Dora Wizyta kardiologiczna jak zawsze bardzo miła. Przyznałam się, że odstawiłam pewną grupę leków kardio aby nie umrzeć z głodu. Poza tym skutki uboczne :P :P :P Ale lekarz dobrze to przyjął. Usg brzucha nic nie wykazało. Niestety w niedziele nie mogłam już oddychać i musiałam wrócić do leków i oczywiście od razu potworne kłopoty. Ale znalazłam w końcu jakiegoś fajnego gastrologa (byłam już u dwóch i rozkładali ręce). Dał mi leki rozluźniające żołądek. Póki co od wczoraj jem trzy maleńkie posiłki. Mówiłam, że to nie wina Tasigmy, takie wmawianie bez sensu. No i niestety muszę jeść nadal leki spuszczające przeogromne ciśnienie w płucach, ale twardnieje mi za to żołądek. Potem leki zwiotczające żołądek. Kołomyja normalnie......... Glowa mnie teraz boli. Rośnie ciśnienie w płucach, głowa mi pęka, muszą zjeść tabletkę, nagle ciśnienie w płucach spada i moja głowa już gubi się w tym wszystkim tak jak ja....
  • W srode gastroskopia, to sie wyda co sie dzieje Retyja zawsze takie obrazki na drodze przytlaczaja. ale czasem ich uczestnicy maja zamalo wyobrazni abstrakujac od zdarzenia,ktore Ty widzialas. Pozdrawiam
  • 8 lat temu
    Bakteria w żołądku to Helicobacter pylori, jeśli jest to są antybiotyki na nią większość ludzi ją ma. Żołądek dostaje w kość od leków jakie bierzemy, czasami myślę ile człowiek może wytrzymać. Mam doła bo wczoraj wracałam z Niemiec samochodem i widziałam tragiczny wypadek byłam 5 min po zdarzeniu. Jest nam dane żyć z chorobą i ciągle się z nią szarpać ale są straszniejsze rzeczy tak tragiczne w skutkach
  • Nala jak tam u kardiologa
  • Retyja jak szybko zsczelam brać propolis tak szybko skonczylam. Bol żołądka nie mijal,mam skierowanie do gastrologa bo może bakteria i narazie zgadywanka aż do gastroskopii.Jestem dobrej myśli, wyniki alat,aspat dobre i bilirubina0,56.Moze w końcu oprócz siemienia lnianego cos "dadzą" na oslone. Może jesień , szaro buro to wszystko się buntuje.Zobaczymy co się da zrobić. Pozdrawiam
  • Dziękuję Dora!!! To naprawdę bardzo miłe! Jutro szpital kardio i usg brzuszka. Lekarze zwalają winę na Tasigmę :/ a mnie to jakiś nie przekonuje..... Do tej pory Tasigma miała same plusy, dziwnym trafem problemy zaczęły się po nowych lakach kardio ....

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat