Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

15 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4823 odpowiedzi:
  • 7 lat temu

Dziewczyny nie dolowac się tylko glowa do góry. Najtrudniejszy pierwszy rok...... 

• 7 lat temu

BasiaM

k55

Obie nowe, obie nie samotne :) Z nami dacie rade, a potem i bez nas zobaczycie, że jest dobrze :)  Każdemu piszę, że w naszej chorobie potrzeba czasu. Organizm musi przyzwyczaić się do leku!!!

Oczywiście każdy jest na początku zagubiony. Ja by łam sama, bez forum. Cięzko było. Ból kości, ból stawów. Opuchlizna.  

Piszcie i pytajcie. I pamiętajcie że będzie dobrze.

• 7 lat temu

dziękuję k55 - jesteśmy obie nowe... ale jak widzisz nie samotne :) pozdrowionka...

• 7 lat temu

k55 - od kiedy chorujesz? ja od 16-01, więc wszystko dla mnie jest takie nowe.... uczę się z tym żyć :)

• 7 lat temu

K55 - mnie też spadły płytki do poziomu 80, ale oprócz tego WBC.... i jeszcze inne parametry... pozdrawiam

• 7 lat temu

Basiu - co do grypy - teraz panuje taka straszna grypa że zdrowych powala!!! Moi znajomi - młodzi, silni, zdrowi - leżą od ponad tygodnia z powodu grypy. Cieszmy się, że taki mróż i jakoś ten szalejący wirus wyleczy. Musisz leżeć i odpoczywać. To normalne, że będziesz osłabiona nawet dwa tygodnie. To tylko tak reklamy w telewizji głupio gadają, że grypa to dwa dni i przechodzi.

• 7 lat temu

K55 - Witaj. Tak, to częste zjawisko że tak spadają leukocyty albo płytki że lek trzeba na chwilę odstawić. Potem wyniki wracają do normy i można imatynib brać dalej :) Dużo zdrowka dla Ciebie

• 7 lat temu

Jadziu w styczniu zaczęłam brać Meaxin, a później lekarka dała mi Imatinib Accord, jest to mniejsza tabletka i lepiej się ją połyka. Myslałam , że jak się odstawi to lepiej mi będzie, ale wcale nie jest lepiej.... wręcz mnie dzisiaj bolały kości od miednicy w dół, jakby mnie rozerwać chciało od środka i tak trzymało mnie ok. 30 min. Teraz wieczorkiem jest mi lepiej... Zobaczę co przyniesie jutro... Pozdrowionka dla Ciebie :)

• 7 lat temu

Basiu M  nie zniechecaj sie, moze masz grype a ludzie obecnie bardzo choruja i ciezko ja przechodza, nawet zdrowi. Ja mialam dzisiaj wizyte ale z uwagi na duzy mroz odlozylam  za tydzien, bo kawalek mam dojechac. Te szumy  to czyzby  od  imatinib, czy on ma jeszcze jakos nazwe  bo ja biore Nibix/imatinibum/. Organizm musi sie przyzwyczaic, ja na poczatku bralam interferon i tez mialam przeboje. Daj sobie troche czasu i trzymaj sie cieplo i zdrowo.Pozdrawiam

• 7 lat temu

Hej dziewczynki..... Ja nadal wegetuję....bardzo źle przechodzę tą grypę.... we wtorek poszłam sobie zrobić badanie krwi, bo bardzo źle się czułam i no i okazało się, że mam 2,3 WBC. Zadzwoniłam do mojej Pani Hematolog i ustaliłyśmy, żeby do 08 marca przerwać branie Imatinibu. Od wczoraj nie biorę, ale nadal źle się czuję... mam szumy w uszach i brak mi sił.... Kiedy to się skończy? Jak ja za każdym razem będę tak źle przechodzić każde przeziębienie to ja dziękuję....

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat