Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl
k5555 - nie zalecam siemienia lnianego przed imatynibem. Siemie lniane okleja ścianki żołądka i może powodować że lek się nie będzie odpowiednio wchłaniał. Mi hematolog zabronił pić siemię lniane. Można trochę pić ale tak 4 godziny po zjedzeniu leku. Ale na pewno nie przed
Kochani
Uprzejmie informuję, iż 21 marca Polska Koalicja Pacjentów Onkologicznych organizuje w Warszawie Forum oraz Warsztaty. Są jeszcze miejsca.
Wszelkie szczegóły związane z programem tegorocznego Forum, jak również możliwość rejestracji swojego uczestnictwa można znaleźć pod bezpośrednim lnkiem:
http://www.pkopo.pl/aktualnosci/2018/445
BasiuM – masz rację, woda ………… pić trzeba ale ja mam uraz do wody po imatynibie. Normalnie można zrobić wodę smakową – do malaksera wrzucam kawałek arbuza lub melona i liście mięty ( a w lecie kilka truskawek, malin) i mam pyszną wodę mineralną smakową. I wspaniale smakuje. jednak imatynib popijać trzeba czymś innym – poczytaj ulotkę – można popić dobrej jakości sokiem jabłkowym rozcieńczonym wodą. I to jest dozwolone. Mi to bardzo pomogło – i ja jeszcze nie piłam tego zimnego tylko ciepłe. Poczułam ogromną ulgę i komfort.