Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl
BasiaM - niestety ale możesz mieć ponownie te bóle. Ale Basienko wierz mi proszę - za miesiąc dwa to zniknie. Niestety ale każdy z nas to przechodził. Potem to minie i zapomnisz o tym.
Mi pomagały kąpiele w olejkach eterycznych, no bo ile można jeść tabelek przeciwbólowych. Kości i stawy można smarować ketonalem w maści. Pomaga.
żeńszeń to jest ciekawe ustrojstwo. Co do imatinibu to nie wiem ale ma duży wpływ w połączeniu z lekami psychotropowymi, wiem po sobie. I pamiętam jak jeszcze nie było o tym informacji, ja odczuwałem skutki uboczne a lekarze patrzyli na mnie z niedowierzaniem. Po 10 latach na każdej ulotce, i nie tylko z psychotropami jest informacja by nie zażywać zenszenia z lekami. Być może jeszcze nie przeprowadzono dostatecznych badań w tym kierunku jeśli chodzi o imatinib. Szukaj pytaj, zapytaj lekarza, lekarzy.
katazynka - co do żeńszenia to w sumie nigdy się nie interesowałam tym tematem. Nigdy też nie obiło mi się o uszy że może on osłabiać działanie leku.
Tak na logikę - nie zobojętnia kwasów żołądkowych, nie oczyszcza wątroby, nie osłania żołądka - więc wydaje mi się, że nie powinien mieć wpływu. Ale proszę zapytaj kogoś mądrzejszego :)