Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

14 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4816 odpowiedzi:
  • 7 lat temu

Witaj Dorota52.... ja też wolę tu o coś zapytać, bo lekarze interniści wiedzą mniej ode mnie... szkoda tylko, że wizyta u hematologa jest tylko raz w miesiącu, czasami mam tak wiele pytań na już, czasami czuje się jakbym w tej chorobie była zdana tylko na siebie, tu mam zawsze jakieś wsparcie psychiczne :)

• Witam wszystkich cieplutko :).Jestem tu nowa,ale czytam Was od lipca 2016 r. Wtedy to wykryto u mnie pbsz. Myślałam, że  zwariuje.Ogrom różnych myśli  i ten strach co dalej?.Szukałam info wszędzie, aż  znalazłam ta stronę.  I powiem Wam,że  dzięki Waszym  wpisom i radom przetrwałam ten najgorszy czas.Bardzo Wam za to dziękuję 

• Zgadzam się.
  • 7 lat temu

Dzięki Nala ... ha,ha, ja wyglądam jakbym dostała w limo... nie dość że górne powieki opuchnięte i opadające to jeszcze piękne poduszeczki pod oczami, które widzę w oczach... ech...... w piątek idę do hematologa i poproszę może o jakieś lekarstwo....

• BasiuM - niestety ale okłady nie pomogą :( rozumiem Cię - ja wyglądałam jak chomik, jak pijaczki na osiedledlu :(  wstydziłam się.

Mi się po prostu odkładała woda, i po długiej walce lekarz zgodził się na leki moczopędne. Pomogło.

• 7 lat temu

Hej....  czy ktoś mi powie po jakim czasie przestaną mi puchnąć oczy... wyglądam jak słoń z tymi opadającymi powiekami.... ja pracuję z klientami i wstydzę się swojego wyglądu... żadne okłady nie pomagają, nawet maska żelowa z lodówki nic nie daje....😪

• K5555 - cała przyjemność po mojej stronie :) po ponad 11 latach choroby ma się swoje patenty :)

• 7 lat temu

Nala123 - Wielkie dzięki Nala za sprawdzone rady.Spróbuję też zmienić swoją dietę jak piszesz.                                                                                                         Dużo , dużo zdrówka Ci życzę .

• K5555 - ja zmieniłam swoją dietę. Dbałam o natłuszczenie organizmu od środka. Mówie oczywiście o dobrych tłuszczach. Lekkie sałatki z dużą ilością oliwy, do zupy wlewałam olej lniany lub olej z pestek dyni. Do tego  chrupałam orzechy włoskie i pestki dyni. Pomagało.

• Misiek..... to z czystej troski 😊 Nie można tak walić prosto z mostu. Po co sugerować. Poza tym skutki uboczne dotyczyły mojej osoby, co nie oznacza, że coś się z Tobą będzie działo.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat