Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

14 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4816 odpowiedzi:
  • Nala z siemieniem lnianym to masz rację, o ile za dużo i gęste to nie wskazane bo można zakleic żołądek. Nie mniej jednak jest ono bardzo dobrą ochrona przewodu pokarmowego. Ja tyle lat stosuje, przeważnie dosypuje łyżkę do płatków czy kaszy jaglanej, dodaje jeszcze jabłko a po ugotowaniu łyżkę miodu. Gotuje oczywiście to na wodzie.Jednak najlepiej się czuje jak lek popije kompotem z jabłek. No idzie wiosna, będzie lepiej. Pozdrawiam wszystkich serdecznie 😗

• 7 lat temu

dzięki Nala...... dzięki Misiek 🙂🙂

• Nala Ty wredoto jedna 😊. Spoko dolegliwości każdego dnia są mniejsze, czyli luzik kiedyś przejdzie albo się przyzwyczaję.  

Co do suchej skóry swędzenia czy wysypki to nie wiem bo nie miałem,  ja zresztą z natury mam dobre smarowanie więc to mi nie grozi nawet po lekach.  

Ale tak uczucie stanu podgoraczkowego to chyba norma,  zależy w jakim nasileniu. Basia ja na początku zawsze czuję się jak przy średniej grypie, ale nie na tyle żeby odbieralo mi siły.  Przykro mi że się tak męczysz, nie potrafię Ci pomóc.  Wiem że jak są ciężkie skutki uboczne lekarze na krótko odstawiaja lek by znów wrócić, przy bardzo ciężkich zmieniają.  Musisz sama ocenić jak bardzo jest to dla Ciebie trudne, jeśli jesteś w stanie wytrzymać to wiedz że zupełnie bez dolegliwości w początkowej fazie rzadko się zdarza.  Więc trzymamy kciuki.  😊

• 7 lat temu

Nala 123 - moja skóra też jest mocno wysuszona .Pozdrawiam.

• Basia!!! Uważaj z siemnieniem lnianym. On okleja ścianki żołądka i może powodować złe wchłanianie leku. Ja miałam zakaz stosowania siemienia lnianego. Lekarz pozwolił mi pic  dopiero 5 godzin po zjedzeniu tabletki.

• K5555 - tak - swędzenia i zaczerwienienia skóry były. Generalnie ten lek wysuszał mi skórę. A skóra głowy to był jedna wielka sahara.

• 7 lat temu

Mnie jak na razie męczą poty.... gorączka mi przeszła.... prawdopodobnie miałam coś z żołądkiem... no ale cóż jak zachciało mi się przed świętami sajgonek od Chińczyka, to musiałam to odchorować, ha,ha - 3 dni gorączki i okropne mdłości. Teraz piję rano na czczo len i jest lepiej...

• 7 lat temu

i była zaczerwieniona?

• 7 lat temu

Czy komuś od imatynibu swędziała skóra ?

• Misiek. Nie chciałam Ci pisać nic ...... aby Cię nie nastawiać :) to w dobrej wierze  haha wierz mi :) ale tak - bóle głowy miałam. Dlatego brałam go wieczorem już po pracy abym mogła myśleć w pracy a w domu to już z bólem głowy leżeć. Aby nie jeść tyle ibupromu robiłam sobie kąpiele w olejkach eterycznych. Jakoś pomagało mi zasnąć. I smarowałam głowę amolem, no bo ile ibupromu można łykać.

Ale przejdzie Ci :) 

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat