Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl
nala123 - dzięki za podpowiedź z elektrolitami. Trzymam kciuki za wyniki!
Witam serdecznie Was wszystkich. Barban a jakiej firmy ten imatinib, wydaje mi się ze Ty się leczysz za granicą, sorry o ile źle mówię. Pozdrawiam 🙂
BasiaM napisał:
Barban - a co teraz bierzesz?
BasiaM biorę Imatinib
Dziękuję za podpowiedź z tą dawką 2 razy po 50. Może to byłby dobry kierunek działania.
Bożena, w dawce 100. Początki brania Sprycla były trudne, głównie odbijało się to na sercu, ale z czasem się uspokoiło. Całe minione lato praktycznie żadnych skutków ubocznych, dobra kondycja i teraz nagle takie pogorszenie.
Juras, bardzo dziękuję za odpowiedź. Też podejrzewam, że to może być na tle wirusowym. Tym bardziej, że rok temu o tej samej porze miewał podobne objawy, choć teraz ponoć to bardziej nasilone. Morfologia wykonana 2 tyg temu wykazała nieznaczną niedokrwistość, ale ta sprzed paru dni była ciut lepsza. Ja myślę, że najbardziej martwią go te kłucia w plecach i stany gorączkowe, bo takie miał objawy na starcie choroby. Mam jednak nadzieję, że wszystko jest pod kontrolą.
Alita podejrzewam, ze przy obecnej pogodzie moze go po prostu bierze jakieś przeziębienie albo grypa i stąd te objawy. Nie podejrzewam żeby nagle się tak wyniki spieprzyły. Proponuje zrobić narazie podstawową morfologie i np.enzymy wątrobowe i zobaczyć czy coś się nie zmieniło.