Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
zoe ja miałam konizacje nozem mój lekaz twierdzi ze konizacja nozem jest lesza gdyż po elektro mogą być przypalone brzegi a wtedy histopatolog nie umie dokładnie okreslic granic
kurcze dziewczyny gdy zadzwonili odebrałam w słuchawce odezwal się lekarz zamarłam przedstawil się i powiedział ze ma moje wyniki badan nie umiałam nic powiedzieć tylko ciche "tak"powiedzial ze badanie potwierdzilo dysplazje dużego stopnia i najważniejsze ze linia ciecia jest odpowiednia zapytałam czy to znaczy ze wycieli wsztstko on odpowiedział ze tak rozplakalam się a lekaz zyczyl wszystkiego dobrego ciesze się bardzo ale przez te 3 miesiące stresu nie umiem się cieszyc tak na 100 teraz czeka mnie jeszcze kontrol po konizacji pozdrawiam was wszystkie i zycze szczęścia .
-
ajisza będzie dobze jestem z toba
-
AGA ja wiem co czujesz...niby cie czlowiek cieszy ale jak sobie uzmyslowi,ze musimy juz byc pod stala kontrola,robic te okrrropne cytologie,kolposkopie-to i euforia opada.
Ja tez tak mam....I owszem dziewczyny-musi byc dobrze:) ginek mi mowil ze bedzie ok,ze w moim przypadku to tylko jeden zabieg bedzie...ufam mu:) Kużwa-jak tak mysle to mi lepiej:)
AJISZA zawsze mozesz smecic nam-nie przejmuj sie! rozumiemy oj rozumiemy to!! wiec nie przejmuj sie ze masz gorszy dzien-kazda z nas je ma:*
AGA jak juz bedziesz miec wynik w rekach to prosze powiedz mi jak u Ciebie opisane jest wyciecie tego? Bo u mnie jest tylko 15mm i 20 mm.wiec piernik wie....Ale w srode bede juz wiedziec-jade do kontroli.
-
zoe ja tez już umowilam się na kontrole w sr. na 15.00 ale jasne napisze ci wszystko AJISZA pisz o wszystkim co cie meczy razem damy rade a tak wogole to z kat piszecie?
-
AGAAA GRatuluje!! wiem jak się cieszysz!!
ajisza - tu możesz smęcić od tego w końcu jest to forum:-)) każda z nas ma gorszy dzień ja jak byłam przed kolposkopią potem konizacją i przed wynikami to sama też smęciłam dziewczyny chyba miały mnie dość:-))....będe smęcić jak będe czekac na wyniki z cytologi...za 16 dni będą pobierane:-))
Zoe u Ciebie tez napewno będzie wszystko dobrze....
pozdrawiam
-
asia28 dziekuje baaaardzo
-
Witaj Aga 32 winko ? mój mężuś tez robi .Pamiętaj główna zasada nie myć winogron ,rozdusić owoce wrzucić do butla .......a dalej? hm sa fajne przepisy w necie .Mężus mój robi wsio na oko ,nie nadaje sie to do powtórzenia ha ha ha.Pozdrawiam
-
hej dziewczyny wczorajszy wieczor minol przy lampce wina .wczoraj trochę plamiłam ale dziś rano obudzil mnie mega bol brzucha i znowu krwawie nie wiem czy to okres czy co ? zawsze miałam krótkie cykle miesiączkowe ale teraz jest dopiero 19 dzień cyklu kurcze ale bol podobny do miesiączkowego .
-
AGA ja tez po elektro dostalam po 19 dniach-a lalo sie jak z kranu...myslalam juz ze to jakis krwotok.Bol brzucha tez byl spory.
Jutro masz lekarza to sie spytaj,powiedz mu o tym.
Jesli chodzi o robienie wina to moj tez w tamtym roku robil pierwszy raz.Ja obieralam winogron ale nie wiedzialam ze mam uczulenie na ten sok.Boze dziewczyny..jak mi popuchly rece! jak kłuly,swedzialy-to myslalam ze szalu w glowe dostane! w takim stanie me piekne rąsie maialam jeszcze przez dobre 2 godziny...a to byla masakra po prostu!! wole pic niz obierac;-)
Kobitki ja jutro na 18.00 mam wizyte-jak przyjade to dam znac.
-
Witajcie dziewczyny. Ajisza,masz wynik???? Co do winka to mój mąż tez już od kilku lat robi i jest pyszne :-). Ja dzisaj na grzybkach z synem byłam,jaka radocha!