Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
Waniliowa z tym odczuwalnym bólem jest troche tak że sami go "dokarmiamy" myśląć o nim i koncentrując się na nim. w rzeczywistości gdybyś nie posiadała informacji co cię czeka to byś go w ogóle nie zauważyła albo byłby minimalny.
-
A czas szybko plynie
Bez wzgledu na rodzaj nowotworu strach jest taki sam.
Ale z czasem daje sie jakos oswoic lek
Trzymam kciuki bardzo mocno
-
Doskonale Cie rozumiem. Ja w okresie czekania na badania i wyniki wylądowałam u psychiatry.
Nie martw sie Waniliowa!
Może będzie ciężko, ale będziesz żyć!
PS.Jutro już będzie tylko 5 dni!
-
z każdym dniem jest gorzej...czuję się fatalnie.brzuch jak bolał tak boli...6 dni do kolposkopii...zaczynam odliczanie.na niczym nie mogę się skupić...przytłoczyło mnie to strasznie.pewnie jak każdą z was...
-
A mój wschód tonie w słońcu!
Masz mądrego lekarza.Pa!
-
doktor obiecał mi zabieg na początku kwietnia. bez względu na wynik kolposkopii i wycinków. wejdę dziś do lekarza POZtu po skierowanie na rtg i usg...lata tych badań nie robiłam:-) jejuuuuuuu, jaka paskudna pogoda. łódź w deszczu. za kciuki dziękuję:-*
-
Waniliowa
przed operacją napewno trzeba zrobić RTG klatki piersiowej, USG jamy brzusznej, szczepienie p/WZW
ale w naszym kraju wszędzie są terminy,więc napewno zdążysz zrobić wszystko co trzeba,kiedy już będziesz wiedziała konkretnie na czym stoisz.
Życzę Ci żeby ta cała historia skończyła się dla Ciebie pomyślnie! I trzymam kciuki!
-
od listopada pobolewa mnie brzusio pod pępkiem, dwa razy plamiłam w trakcie cyklu( po miesiączce), miesiąc temu poszłam do lekarza.zlecił cytologie i usg przezpochwowe( tam podobno wsio jest ok)...z wynikiem cytologii zadzwonili na dzień kobiet...obym nie zapomniała, że kobietą jestem...węzełka jeszcze nikt nie widział...wymacałam jakieś 3 tygodnie temu.
kolposkopia dopiero 21 marca... powinnam do tego czasu wykonać jakieś badania, by później nie tracić ani chwili( usg jamy brzusznej?)?
-
Będzie dobrze zobaczysz!
A zanim odebrałaś wynik cytologii to coś Cię bolało?
Sama wyczułaś węzeł?
-
nie wpędzam...staram się nie wpędzać...:-)
jednak każda z nas wie jak to działa. boli tak zwany ''krzyż'', ból podczas wypróżniania, do tego ten węzeł... i scenariusz gotowy...
ale do diabła! musi być dobrze! albo chociaż na w pół dobrze!!!