Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • niepotrzebnie sie ''pucowałam''...ale liczyłam może na wsparcie:-) powiedziałam o plamieniach i innych dolegliwościach...i usłyszałam ''dobrą nowinę'' .dwuletniej córce o tym nie opowiem:-) a może byłoby lepiej:-)
    dziękuję Wam za ciepłe słowa...strach coraz większy mimo wszystko...
  • 13 lat temu
    Waniliowa
    my Ci tu od kilku dni piszemy, że będzie dobrze, że mało prawdopodobne wyższe zaawansowanie.
    Jest nas tu kilka, a Ty wierzysz jednej spotkanej kobiecinie, która raz w życiu chciała błysnąć kompetencją, a i tak się nie udało.
    Raka leczy się w każdym stopniu zaawansowania, metody są tylko inne.
    Głowa do góry!
  • 13 lat temu
    Wiesz ta pseudo pielęgniarka to się z zawodem pomyliła.
    Kto jej dał prawo do wyrażania takich bezzasadnych opinii?
    I to się nazywa "znajoma pielęgniarka".
    Nie przejmuj się bzdurami bo jak to ktoś powiedział na oko to ........coś tam coś tam ha ha ha.
    Od leczenia są lekarze.
    Pozdrawiam ,trzymaj się i goń od siebie takie osoby.

• tłumaczyła mi, że zajęte węzły i/lub inny organ dyskwalifikują i leczenie w tych wypadkach kończy się fiaskiem...też się wkurzyłam na durnotę...pierwsze szczepienie przeciwko żółtaczce zrobione...popsuła mi taki miło zapowiadający się dzień...
    szperam teraz w internecie...szukam kogoś z naciekami raczka szyjki macicy, kto ma się świetnie...pozdrawiam Was ciepło...
  • 13 lat temu
    Waniliowa wiekszej głupoty niż ta wypowiedziana przez tą pigułe nie słyszałam!! Nie przejmuj sie kretynką- to co ona powiedziała absolutnie nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistyości.
  • 13 lat temu
    Nie sluchaj takich osob ktore na oko juz wiedza ze mozna cie usmiercic!!
    Na litosc Boska, jeszcze nie slyszalam takiej bzdury!!
    Absolutnie NIEPRAWDA, beda cie zawsze leczyc, a ty kiedys spotkasz te pielegniarke z bozej laski i kopniesz ja w d...
    Sorry, ale strasznie sie wkurzylam!!
  • i żeby nie było zbyt miło spotkałam w przychodni znajomą pielęgniarkę...poskarżyłam się(niepotrzebnie)na wynik cytologii, kręgosłup, brzuch... spuściła wzrok i oznajmiła, że jeśli wynik histo-patu potwierdzi cytologię, to pewnie będzie już rozsiana sprawa( stadium III, IV) i już nikt mnie nawet nie będzie leczył, bo w raku szyjki próbują tylko w I i II stadium...to prawda? aż mi się nogi trzęsą. szlag by trafił takie spotkania:-(
  • ale pięknie za oknem dziś...pozdrawiam Was dziewczyny...pomalowałam sobie rzęsy z okazji słonecznego poranka:-) zastanawiam się czy zaszczepić się przeciw WZWb...chyba powinnam.wejdę po receptę do lekarza rodzinnego...
  • 13 lat temu
    waniliowa
    Najważniejsze jest to jak sama napisałaś,że masz "cudownego lekarza ".
    To takie małe ,wielkie zwycięstwo mieć dobrego lekarza.
    Już On na pewno będzie wiedział jak najprostszą drogą poprowadzić Cię ku zdrowiu.
    Pozdrawiam serdecznie.
  • wiem, bajko, wiem...dokarmiamy najbardziej pożywnym jedzeniem:-) ale od 2 miesięcy nie jestem w stanie podnieść córci-tak mnie krzyż boli, brzuchol pobolewa kilka dobrych miesięcy, plamienia były...teraz jak się do ''kupy''poskłada wszystko gotowe...:-( nie zaprzeczę jednak, że ludzka psycha potrafi WIELE :-) dziękuję kasiu i rybenko:-*:-* DZIĘKUJĘ

P.S mam cudownego lekarza...dzwoniłam, przeprosiłam że przeszkadzam, mamrotałam że się boję... powiedział, że mamy 50 % szans, że będzie ok...i że mam iść na kolposkopię grzecznie...i z wynikami do niego...i wtedy'' podwiniemy rękawy'' jak będzie trzeba...

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat