Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
na to liczę :-) kasiu... również pozdrawiam :-*
-
Waniliowa,
niemożliwa jest odp. na Twoje pytanie, bo nie ma takich statystyk zgodności bądź nie biopsji z wynikiem histo po zabiegu. Ja bynajmniej o takiej nie słyszałam.
Z racji swojej choroby ciągle szperam w necie i według moich obserwacji wyniki się pokrywają lub pooperacyjny jest lepszy, bo dokładniejszy.
Tak jak napisała Cynamonowa, pal licho tę zgodność, najważniejsze jest to, żeby wynik potwierdził wycięcie w granicach zdrowych tkanek z odpowiednim marginesem.
Pozdrawiam Was serdecznie "pachnące" kobietki!
-
mój doktor twierdzi, że aż ''nadto''usunął, że nawet zbyt wiele, ale wiem, że to może potwierdzić tylko histopatolog...dzwoniłam na oddział-wyników nie ma. kolejną próbę podejmę w piątek. chyba, że mój doktor dostanie wyniki pierwszy, wtedy może da znać...
-
U mnie też ślicznie....ja jeszcze nie odważyłam się wyjść z domu:(
Wracając do terminu odbioru wyników...mój poprzedni hist-pat już po tygodniu był z powrotem w szpitalu...jutro spróbuję zadzwonić...
Waniliowa...mało jest na temat bo to właściwie w tej chwili najmniej istotne;))))...najważniejsze czy zmiany w całości zostały wycięte...boję się,że będę musiała wrócić na stół:(((
-
jejuuuuuuuu jakie piękne słońce w centrum!!! też takie od rana oglądacie?
''wykrakałam'' że nie odczuwam stricte ginekologicznych dolegliwości. odczuwam. od wczorajszego popołudnia mnie skręca...ale spacerki z córeczką musiały się odbyć:-) w nocy wstawałam po pyralginę... dziewczynki Wam wszystkim wynik materiału z konizacji potwierdził wcześniejsze wyniki? pytam ze zwykłej ciekawości... nigdzie nie ma nic na ten temat :-) a już szukane było:-)
-
Waniliowa i Cynamonowa,jesteście już na szczęście po, a nie przed! Więc,uszy do góry,dolegliwości wkrótce miną a Wy będziecie piękne,młode i oczywiście zdrowe!!! Cały czas o Was myślę i bardzo żałuję,że moje myśli nie mają mocy sprawczej,bo już byście śmigały jak szalone! Pozdrawiam gorąco!
-
Co tam u naszych "pachnących" rekonwalescentek?
-
Waniliowa,
14 dni od zabiegu.
Bóle krzyża, bioder to standard po zabiegach ginekologicznych, już kilku lekarzy mi to mówiło.
Pozdrawiam!
-
Każdy sposób jest dobry byleby prowadził do celu.
Jak chmielowe działa to do ataku to i nerki przefiltruje przy okazji.
Przyjemne z pożytecznym.
-
witam kobietki...
cynamonowa, zupełnie inaczej to odczuwamy. mnie ''w środku'' nie boli nic kompletnie. tylko krzyż baaardzo, biodra, okolice nerek. nie biorę nic przeciwbólowego, dziś już nie ma takiej potrzeby. wczoraj przeciwbólowo zadziałały dwa napoje chmielowe:-)
mam na wypisie ze szpitala napisane, że wynik histopatu do odbioru za 14 dni... ale mam liczyć 14 dni od zabiegu czy od wyjścia ze szpitala :-):-):-) ? zadzwonię 30 kwietnia, może już będzie :-)