Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

12 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10924 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Michał spokojnie!
    Już wruciłam i dzielę się informacjami; z histopayu wyszło lepiej cin2 .
    Niewyszłam ze szpitala bez informacji , byłam na konsultacji u ordynatora i mój gin akurat też był na oddziale.
    Pierwsze postanowiliśmy robić dodatkowe badania a jeśli wyjdą gorzej to wtedy konizacja szyjki. Ale jestem taka szcześliwa że hej!
    Jak chcesz to opisze ci wszystko dokładni poza forum daj kontakt
    Pozdrawiam będzie dobrze!
  • 11 lat temu
    No to cieszę się bardzo!!!
    Pewnie, że chcemy - stemmer@o2.pl

Gratulacje!
  • 11 lat temu
    "."
    Coś tu ciszą wieje............... Myślałam,że znajdę towarzystwo do porannej kawy..............
    Co słychać drogie babeczki? Zima chyba nie odcięła Was od netu ;-)? A może macie szczęście i szalejecie na nartach? U mnie śnieżek pomalutku sobie popyla. Niedługo w ramach zajęć fitness będę musiała polatać z łopatą :-).
    Pozdrawiam cieplutko :-*
  • 11 lat temu
    Hej!
    Jesteśmy po wynikach i jest CIN2!!! Ciezko nawet napisac jaki jestem szczesliwy...
  • 11 lat temu
    No to super !
    Będzie dobrze!
  • 11 lat temu
    jaga, ja jestem pacjentką prof. Bednarek, dzwonię od kilku dni pod nr tel którego poprzednio używała, ten sam co podałaś i nie jest dostępny. Nie masz może informacji czy nie zmieniła go? Na jej oddział teraz nie wolno wchodzić bo jest zamknięte dla wszystkich poza personelem- grypa. A ja muszę się umówić na tę środę po skierowanie na konizację. Odebrałam dziś wynik wycinków-potwierdziły cytologię mam cin2 cin 3. Ani na wyniku cytologii, ani z wycinków nie ma niczego na temat hpv, ani koilocytów, czy możliwe jest że dysplazja nie jest w moim przypadku spowodowana hpv?
  • 11 lat temu
    iza 25 stego co sie orjętuję ,a też niedawno odebrałam wyniki to badanie na HPV robi się oddziecnie. Mnie teraz skierowali na ten test na HPV iDna
  • 11 lat temu
    OWSZEM KRUSZYNA, ALE WIELE Z DZIEWCZYN KTÓRE tu pisały miało w wyniku cytologii lub wycinków informację że zmiany dysplastyczne mogą wiązać się z infekcją HPV, lub coś o koilocytach, w większości przypadków mogących świadczyć o HPV.
  • 11 lat temu

Użytkownik @michal83 napisał:
    Hej!Jesteśmy po wynikach i jest CIN2!!! Ciezko nawet napisac jaki jestem szczesliwy...

Michał napiszcie jak u Was co lekarze proponują?
  • 11 lat temu
    iza25
    mysle, ze po prostu histopatolog nie popisal sie dokladnym opisem przy ocenie wycinka...chcialabym tez w to wierzyc ze dysplazje sz.m. powoduje nie tylko hpv...pozdrawiam

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat