Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
witam
lika przypomnij prosze jaki cin i kiedy konizacje mialas, ja tez do niedawna plamilam i mam obfite miesiaczki. Konizacje miallam pod koniec lutego. Teraz ide na cyto pod koniec stycznia.
pozdrawiam i zycze KOBIETKI zdrowka
-
Gosia no to ja też trzymam kciuki za Was. Mam nadzieję ,że szybko uporacie sie z tymi procedurami i niedługo będziecie mogli cieszyć się z dziecka. No i przy okazji jakieś dziecko okaże się wielkim szczęściarzem, bo będzie miało dom. :-)
Dziewczyny co u Was? U mnie za oknem słoneczko (jestem poza Polską). ... aż chce się zyć . Wczoraj jak byłam po syna w szkole to widziałam,że z ziemi wychodzą tulipanki... jak miło!
buziaki
-
anna miałam cin3 a konizację w sierpniu
-
Witam jestem nowa na tym forum .
trafiłam tu nie bez powodu otuż ubiegły rok obdarzył mnie mnustwem niepowodzeń
Zaczęło sie od tego że w maju poroniłam w 6 tyg ciązy , w listopadzie wziełam się w garść i postanowiłam się przebadać i starać o dzidzię . Zrobiłam cyto i telefon od lekarza o pilne stawienie się w sprawie wyników , okazało się cin 2 cin 3 hsil . W sylwestra trafiłam do szpitala pobrali wycinki i czekam . Umieram ze strachu proszę pomózcie czy po wynikach histopatologicznycz może okazać sie ze jest gorzej czy raczej są potwierdzające cyto. Jak przetrwać czekanie/
-
To jest trudne pytanie bo nie ma reguł Musisz czekać na wynik nie ma wyjścia A kiedy ma być wynik?
-
ze względu na to że wycinki były na sylwestra ,mówią ze do 3 tygodni.
Trudne to czekanie .
dzieki że sie ktoś odezwał .
Mam jeszcze jedno pytanie moj szpital ma tylko oddział patologi ciązy , lekarz rodzinny proponuje jechać do Lublina czy zna ktoś dobrego lekarza Lublina?
-
Witaj Kruszyna.
Trafiłaś na to forum podobnie jak my po otrzymaniu złych wyników. Wiem przez co teraz przechodzisz i jakie to trudne dla Ciebie. Ale uwierz szkoda nerwów. Poczekaj na wyniki z wycinków.Jeśli wyjdą nieciekawe , znajdź dobrego lekarza (popytaj znajomych, poszukaj w necie opinie) i zrób z tym porządek. Ważne , że badania zasygnalizowały ,że coś jest nie tak teraz ,a nie za np 5 lat . Mam nadzieję ,że koniec roku będzie pomyślniejszy niż początek, czego Ci serdecznie życzę.
Głowa do góry...będzie dobrze!!!
Dziewczyny co u Was?
-
"."
Witam! U mnie zima zagościła w całej swojej okazałości! Widok za oknem cudny,aż żal,że święta już za nami! Piękna byłaby oprawa!
Byłam wczoraj z córką u ortodonty,musi mieć aparat na górę i dół. Aż do wczoraj nie zdawałam sobie sprawy jakie to są koszty! Samo założenie to jedno,ale wizyty co około miesiąc,każda po 170 zł przez może trzy lata! Na razie jestem na etapie godzenia się i akceptacji :-(. Przychodzi mi to z trudem :-(. Ale jak to mówią: mus gorszy od niechcieja. Trzeba zrobić i koniec.
Miłej niedzieli,najlepiej na łonie natury! Bo mam nadzieję,że wszystkie zdrowe? Stare wirusy poleczone,nowe się nie przyplątały :-).
Uściski,całusy :-*
-
Dzieki lika
Zawsze miło usłyszec ze niejestem sama ,bo kto Cię zrozumie jak nie ten co przechodził podobne sytuacje.
Staram się pozytywnie myśleć ale przychodzą chwile , gdy mój dwuletni urwisek już śpi , mąz w pracy a mnie po całym dniu napada strach , przygnębienie i ta niepewnośc co dalej...Dodam że jestem osobą skrytą i słabą psychicznie po szpitalu wylądowałam u lekarza początki nerwicy i leki antydepresyjne....Ale robię postepy sam fakt że postanowiłam pisać na forum to już krok do przodu...)Ale już się nie rozpisuję życzę wszystkim spokojnej nocy i miłego nastepnego dnia
-
Pewnie że chcę
. Napisz mi prywatnie nie mieszkam w Lublinie więc pewnie prywatnie było by łatwiej.
Mam jeszcz pytanko czy wszystkie chodziłyście do learza ginekologa - onkologa ?
Czy zwykły ginekolog wystarczy przy dysplazji?