Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Jasiu 11 czytam wasze wpisy.Dziś byłam u hematologa wszystkie badania ok tylko rosnie mnie ferrytyna i dostalam skierowanie do Poradni Gastroenterologii na rozszeżenie badan.Nastepna choroba.Jestem calkiem zalamana mam teraz zrobić sobie markera ale sie boję.Mam jeszcze kamień w woreczku żółciowym.Same smutne rzeczy.Więc nawet pisać mi się nie chce.Przyłaczam się do modlitwy i Buziaki dla wszystkich.
  • Witam wszystkich serdecznie w ten piękny dzień .Jasiu ja też mam książkę POTĘGA PODŚWIADOMOŚCI super ksiązka fajnie się czyta .Ja bym jeszcze poleciła książke MOŻESZ UZDROWIC SWOJE ŻYCIE {LOUISE L.HAY} Super książka zrodłem wiedzy autorkisą jej własne doswiadczenia;uznana za nieuleczalnie chorą na raka , w okresie przygotowywania się do operacji zdołała wyleczyc się sama .Jej główne przesłanieto;Jeżeli tylko jesteś gotów uruchomic siły swojego umysłu,możesz wyleczyc się niemal z każdej choroby;Autorka krok po kroku uczy w niej sposobów rozwiązywania swoich lęków i napięc ,a także przeciwdziałania aktualnym i potencjalnym choroba.Pozdrawiam wszystkich
  • 12 lat temu
    Dziękuje Kochane za to ,że jesteście ze mną i za modlitwę.Jadę dzisiaj po mamę.
  • Witam, ja te już jestem kończę kawkę i uciekam do lekarza. Cudownego dnia i Buziaki)))
  • 12 lat temu
    Witaj Jasiu jak zawsze rano piję kawkę i zaglądam na forum ściskam was wszystkich mocno a Ciebie Jasiu Aniele tego forum najbardziej i miłego dnia życzę
  • 12 lat temu
    No moje kochane chlebek upieklam jem sniadanko kawcia mi sie konczy czas zaraz uciekac a tu cisza }}}}}}}}}
  • 12 lat temu
    Anitap co u ciebie ??? A Nadi jak sie ma ??? POZDRAWIAM WAS OBIE Przekaz Nadi ,ze anioly nad nia czuwaja BUZIAKI

annaszymczak jestem z toba BUZIOLKI

Anna57 jesli jeszcze tu zagladasz napisz pare slow tesknie za wpisami POZDRAWIAM

Mikra ,krystyna ,ynka ,ms_p ,i wszystkie kolezanki ,ktorych nie wymienilam pisac co u was ????
  • 12 lat temu
    Witam i pozdrawiam z ranka pereleczki niech ten dzien i nastepne beda dla nas blogoslawienstwem Mateczko czuwaj nad nami do Ciebie sie uciekamy

makro dasz rade w pracy .Ksiazka wciaga zainspirowalo mnie to ,ze autor szukal nadzieji i otrzymal te wielka laske od BOGa i tak powstala ta ksiazka itd W poniedzialek jak bede sie widziala z Kasia to polece jej jeszcze POTEGE PODSWIADOMOSCI .BUZIACZKI

Kasiorek ja juz pije kawke bo znowu na trzy dni zabieram zabawki i uciekam na inne podworko ,ale zawsze rano bede z wami
  • 12 lat temu
    No mi schodza troszke, jakby sie rozdwajaja, ale bardziej niz to.
    Maluje takim lakierem do paznokci specjalnym, ale nie wiem, czy to cos daje.
  • Jasia jutro rano, melduję się na kawkę, Pozdrawiam

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat