Mięso od zawsze było ważnym elementem polskiej kuchni – stanowi źródło białka, żelaza i witamin z grupy B. Jednak coraz więcej badań pokazuje, że jego rodzaj i ilość mają ogromne znaczenie dla zdrowia, zwłaszcza w k...
Mężczyźni wciąż zbyt często zaniedbują swoje zdrowie. Rzadziej niż kobiety chodzą do lekarza, unikają badań profilaktycznych i zgłaszają się do specjalistów dopiero wtedy, gdy pojawiają się wyraźne objawy choroby. N...
Rak w ciąży brzmi jak coś niemożliwego – a jednak coraz częściej się zdarza. Powodem jest m.in. fakt, że nowotwory coraz częściej dotyczą młodych dorosłych, a kobiety decydują się na macierzyństwo w późniejszym wiek...
Większość kobiet ma wobec swojego ciała jakieś zastrzeżenia. Chciałyby coś w sobie zmienić, poprawić, poczuć się lepiej. Zewsząd docierają obrazy idealnych sylwetek – z magazynów, reklam i mediów społecznościowych....
Najnowsze badania opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature wskazują, że szczepionki mRNA przeciw COVID-19 mogą zwiększać przeżywalność pacjentów onkologicznych leczonych immunoterapią. Naukowcy z Memorial Sloan...
Kojarzy się z dzieciństwem i słodkim napojem z torebki. Tymczasem jego naturalna, niesłodzona wersja to prawdziwy skarb natury. Ziarna kakaowca zawierają setki cennych substancji bioaktywnych, w tym polifenole, magn...