lupus kochana, wg mnie konieczna jest konsultacja. Nie pomogę w tej sprawie bo leczę się cały czas w Bielsku ale jak widzę inne dziewczyny mają w tym zakresie doświadczenie i pomagają. Jest tu nas dużo i pewnie wspólnymi siłami coś wymyślą. Trzymaj się i nigdy nie poddawaj. Bądź dobrej myśli.
Lupus dootrzewnowa wiąże się z dużym ryzykiem powikłań,trzeba się też zakwalifikować ,bo zmiany nie mogą być duże o ile pamiętam to nie mogą przekraczać chyba 2,5 mm,osoba musi być silna fizycznie i też te zmiany nie mogą przekraczać jakiegoś % ilościowego,proces nie może być zbyt rozsiany.Oni to jakoś obliczają.Przed chemią często robią zabieg wycinając zmiany makroskopowe ile się da.Porozmawiaj ze swoją onko ale też jedź gdzieindziej bo jedni się boją a inni ryzykują i leczą.
Bydgoszcz też robi.
Zanik dzięki ale ona właśnie mi robiła operację i jestem pod jej kontrolą. Idę 23 sierpnia i pogadam. Teraz urlopy i dr Hudzca nie ma. Pozdrawiam
Czarownica jak zawsze jesteś nie zastąpiona. Dzięki za wyjaśnienie, nie rozumiem dlaczego u mnie zawsze otrzewna i wysoki marker. Myślę, że jakby gdzieś to dziadostwo rosło to można wyciąć i na jakiś czas spokój.
Lilith.p miałam obiekcje, żeby konsultować w Bydgoszczy ale teraz to muszę. Dzięki za namiary wyszukałam w naszych postach telefon i na stronie onkologii.
Szczerze myślę o dootrzewnowej i pogadam o tym z moją lekarką co mnie operowała. Najgorsze miałam plany wrócić do szkoły, a tu chyba L4 i później renta. Straszne. Pozdrawiam wszystkie wypoczywające i biorące dolewki.
Rukola gratulacje i oby marker spadał i spadał. Świetnie, że pomaga Ci Avastin.
🙂
Chemia dootrzewnowa to domena Poznania. Bydgoszcz jej nie uznaje. Przynajmniej tak było kilka lat temu...
Lupus,z opisu wynika że w otrzewnej rak postępuje,na szczęście nie chwycil się jeszcze narządów jamy brzusznej.Wydaje mi się,że powinnaś jechać do Bydgoszczy. Może zaproponują chemię dootrzewnową.
Lupus, prof. Wicherek przyjmował w środy w CO na konsylium. Wstęp wolny dla wszystkich kobiet z rakiem narządów płciowych. Trzeba się upewnić,czy będzie w danym tygodniu, dzwoniąc na infolinię CO. Telefon jest na stronie www ośrodka. Prof.nie przyjmuje prywatnie.
Dziewczyny pamiętam, że na forum już pisałyście o CO Bydgoszcz, ale może któraś ma pod ręką telefon i wie kiedy przyjmuje prof. Wicherek jak dobrze pamiętam. Wynik dobił mnie, chcieli mi dziś podać już caelyx ale zrobiłam przerwę do 24 sierpnia. Musze przemyśleć i chcę skonsultować z kimś wyniki. Proszę podpowiedzcie, bo nie mam siły na forum przeszukiwać. Leczę się we Wrocławiu, ale wiele razy pisałyście o Wicherku. Podajcie jak ma na imię i czy może gdzieś przyjmuje prywatnie. Sorry, ale muszę dojść do siebie. Wklejam swój wynik i może objaśnicie czy faktycznie zły. Pozdrawiam
Rukola - super wieści i oby tak dalej! W temacie znikania to ja nauczona już doświadczeniem kopiuje to co piszę :)Babeczka - mi również w jednym miejscu przez długi czas sączyła się rana, minęło :) Dobrego dnia kochane! :)