Margareta ja po prostu w takie rzeczy nie wierze.
MIDI - u nas marker badany jest cały czas przy każdym badaniu krwi. Na każdym wypisie ze szpitala jest wykazany marker. Co 3 tygodnie wiem jaki jest wynik. Faktycznie co szpital to inaczej.
Dziewczynki co się nie meldujecie jakimi znakami zodiaku jesteście ?? Rak i Ryba już jest.. dwa wrażliwce.
Heh mi się wydaję, że skierowanie na PET zależy od lekarza. Nam nie chcieli dać, kiedyś chciałyśmy PETA aby zobaczyć co to za zmiany zostały po chemii... inne dziewczyny piszą, że nie mają problemu z otrzymaniem skierowania.
A w ogóle mam wrażenie że wszystko zależy u kogo się leczymy. Moja mama przy wcześniejszych podaniach avastinu w ogóle nie dostawała skierowania na markery tylko robiłysmy prywatnie, teraz przejął ją inny lekarz i daje na markery za każdym razem,,,
Ania - lekarka sama daje skierowanie są procedury w szpitalu, że w trakcie leczenia po kilku chemiach idzie się na kontrolny TK aby sprawdzić czy chemia działa. Ostatni TK miałam w czerwcu. Teraz będę miała znowu. O badaniu PET tez sama lekarka decyduje. Faktycznie różnie to bywa bo znajoma chciała zrobić TK i nawet prywatnie nie dostała skierowania. W końcu okazało się, że ma wznowę choroby i robiła na cito wszystkie badania w tym TK i dostaje teraz chemię. Trzeba być samemu czujnym
MIDI, Rukola super informacja, ze marker ok.
Dziewczynki jak wywalczacie skierowanie na PET?
MIDI 90. Cieszę się, że marker stoi w miejscu. Przedemną jeszcze jeden wlew avastinu. Marker jest na poziomie 17. Za 2 tyg mam iść po skierowanie na TK. Później badanie PET. Mam nadzieję, że będzie Ok. Sprawcie dziewczyny aby wyszło chociaż na chwilę słoneczko.
My po kolejnym avastinie. Marker od zakończenia leczenia chemią czyli od początku czerwca na poziomie 20. Niech tak stoi i stoi. Pozdrawiam i życzę dobrego weekendu mimo szpetnej aury!
Cześć!U mnie marker wzrastał ,ale w obrazowaniu(TK PET) na przestrzeni pół roku zmiany utrzymują się w węzłach około aortalnych (dwóch) i przynerkowch ,innych zmian nie ma.Czuje się bardzo dobrze i biorę Nolvadex od 11 dni.Co dalej z markerem,?Nie wiem bo go nie badam!!!Ostatni w lipcu to 180.
witajcie dziewczyny. Co do kataru przy avastinie to nie jest regułą. Kończę branie tego leku i tylko na samym początku miałam katar.