Witam!!!! ładnie tak ,pozytywnie się zrobiło i bardzo optymistycznie!!!!Pozdrawiam wszystkie!
ja też po wizycie i cuda, nie ma polipa, jest przegroda i w co tutaj wierzyć..
nic, tylko tańczyć :)
Super andzela! Bardzo się cieszę! Super czarownica! U mnie tez wszystkie badania ok. Następna kontrola w lutym
super czarownica, tak trzymaj, ja w dalszym ciągu czekam na opis TK
melduje ze w usg jamy brzusznej i miednicy mniejszek ok:)
wydaje mi sie ze tak
Dziewczyny wybrałam wyniki :). Markery w normie ca125 wynosi 9,2 a AFP 1. CRP jest podniesione bo wynosi 13. Czyli mogę spokojnie czekać na wizytę 21 ? :)
No właśnie też mnie to zdziwiło że po usg nie zlecił biopsji tylko mamografię. Jutro zrobię te badania no i zobaczę co dalej. Jak tylko będę coś wiedzieć to dam znać . Miłego dzionka Wam życzę.
Andzela, co do piersi to biopsja przede wszystkim, to jest bardziej miarodajne od markerów i usg czy mammografii, w naszym wieku raczej jednak usg, ale przede wszystkim pierwsze co, to biopsja. Co do zmiany na jajniku to sama wiesz, bo już przez to przechodziłaś, markery mogą być wskazówką, ale dopóki nie ma badania histo, to nic nie jest wiadomo tak naprawdę. Trzymaj się kochana dzielnie i bądź dobrej myśli 3
Przede wszystkim alfafetaproteina! On jest najbardziej miarodajny przy potworniakach. Trzymam kciuki! Daj koniecznie znać!