Kochane, powiedzcie proszę ile się czeka (mniej więcej) na wynik PET? Będziemy robić w CO w Bydgoszczy.
Ślę Wam dużo zdrowia i słońca!
Mam torbiel na jajniku lekarz onkolog dał mi skierowanie na badanie testu roma C125 19.81 HE4 79.23 ROMA 19.67 czy to poprawny wynik .U mnie rak jajnika w rodzinie jest od pokolenia babcie mamy ciocie mamy 2 siostry .Teraz walczymy o mamę zachorowała w maju szybki postęp choroby zaraz pojawiło się wodobrzusze stadium zaawansowane. W lipcu operacja udało się usunąć guza wraz w wszczepem do otrzewnej .Teraz mama jest po 6 chemi wyniki ok nie ma sladow choroby przybrała ładnie na wadze bo ważyła przy chorobie 42 kg ogólnie czuje się dobrze .MAM nadzieję że te cholerstwo nie wróci
Tess. Wiem dobrze jak fajnie jest bez chemii ale wiem też, że bez niej nie byłoby mnie dzisiaj. Przemyśl wszystko. Poradź się może jeszcze innego lekarza. Powodzenia
Wiem ,wiem, ale wiecie dziewczyny jak dobrze było bez chemii przez te prawie 6 miesiecy....
Tess może faktycznie tak jak sugeruje lekarz chemia będzie pomocna? W końcu ma doświadczenie.
Dziękuje.Lekarz przychyla sie do chemii.Pomyślę jeszcze.
Tess, bardzo bym chciała umieć Ci coś doradzić. Niestety nie potrafię :( A co mówi lekarz, który Cię prowadzi? Ja bym pewnie zaufała jemu. Z całego serca życzę poprawy :)
Witam!! Zrobiłam wczoraj marker po trzech miesiącach przerwy(brałam Nolvadex) jest 554.czuje się dobrze ,ale co dalej?Moje ostatnie badanie obrazowe PET pokazało powiększenie węzłow okołobiodrowych i przynerkowych,to było w sierpniu innych zmian nie było. Mogę zdecydować się na chemię , ale 15 wlewów Topotekanu ,który wziełam nie zadziałalo na te węzły.Teraz co? Chemia albo nadal czekać?
Trzymaj się i krok po kroczku w stronę zdrowia!!!
dzięki za rady i sugestie. Będę mamę dopingować do chodzenia. I jak tylko sprawdze rozmiar to tez pas kupię. P. Doktor tez wspominał cos o chemi za 3 tygodnie. Ale na razie rekonwaleacencja i chodzenie. Wam teź duźo zdrowia i optymizmu. Jeszcze raz dzięki.