ohhh Grecja, tez by mi się przydały jakieś słoneczne wakacje :-) udanego urlopu usta!!!:*
Ilonko będę trzymać kciuki za Twoja mamę, pozdrawiam i ściskam :*
Moja czwartej chemii nie dostała ze względu na wyniki..wysoka kreatynina, niska hemoglobina i niskie białe krwinki. Za tydzień ma się stawić i zobaczymy czy dadza. Także tez trzymajcie kciuki żeby dała rade z ta chemia i żeby już więcej nie musiała tego przechodzić bo organizm nie da rady:/ buziaki!
Aniu mam wiele koleżanek co choruje na endometrioze i właśnie miały marker podwyższony ca125 i płyn w zatoce Daglasa . Poczytaj o tej chorobie to nic strasznego .
A Was proszę kochane o trzymanie kciukasow za poniedziałek! ✊✊✊✊ Im bliżej to mam nogi jak z waty . U mamy zadecydują jak dalej leczyć jeżeli chodzi o te guzy i czy wogole chcą coś zrobić . Również odbieramy resztę wyników .
A ja hmmm ... odbieram badanie cytologii i reszty wyników.
Buziam mocno !!!❤❤❤ kciukasy robią cuda !
Dzięki Dziewczyny, tak zrobię. Płynu miałam ok. 2,5cm. Do tego @ skróciła się od pół roku do 2 dni, podbrzusze i jajniki często bolą etc. etc. Stąd ten strach. Problem z tym CA jest taki że on nieswoisty jest, a ja od 2 lat mam metaplazje w żołądku i nie marzę o kolejnej gastroskopii - ostatnia była w marcu. Więc dodatkowo lęk, że może to i tu i tam.
A dzieci mi tu dookoła biegają i aż mi zimno na myśl co dalej z nimi, gdybym ja...
Dziękuję za wsparcie. Samo to już wiele znaczy. Życzę powodzenia wszystkim i odezwę się jak będę miała wyniki.
Test ROMA nie kosztuje b. drogo przynajmniej będziesz coś więcej wiedziała. Robi go praktycznie każde laboratorium.
Ania 37 witaj na forum. Spokojnie, narazie to co piszesz nie wskazuje bezpośrednio na nowotwór jajnika. CA125 jest niewiele podwyższone, a nie wiesz ile płynu jest w zatoce Deglasa. Jego obecność wskazuje na wiele różnych dolegliwości. STĄD DIAGNOSTYKA I BADANIA. Wymaga to diagnostyki i tego dopilnuj. Narazie nie widać obecności guza więc spokojnie. Zrób sobie test ROMA prywatnie, on jest dość spoisty dla raka jajnika i da Ci mam nadzieję trochę spokoju w nocy. Samo CA125 jeszcze w wyniku 41 nie jest absolutnie miarodajne.
To przykre ale niestety prawdziwe Chorym zamiast pomóc to ich spisują na straty Leki które ratują życie są dla elity bo nas zwykłych ludzi na nie nigdy nie będzie stać W sklepach coraz drożej i jak tu sobie radzić 😈