Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 10 lat temu
    Magg moja rodzinka też jest przeciwna forum no ale zabronić mi nie może ;)Myślę,że każda z nas czuje wielkie osamotnienie pomimo często ogromnego wsparcia w rodzinie jednak nikt nie zrozumie nas tak jak inna chora osoba.Wszystkie stajemy się sobie bliskie pomimo iż nigdy być może się nie zobaczymy... <3 <3 <3 :)
  • 10 lat temu
    Wiktoria trzymaj się, po gorszych dniach przychodzą lepsze <3
  • 10 lat temu
    Magg no nareszcie !!!!! <3Jak nie piszesz to tu wszystkie się zamartwiamy :)A'propos kupy to teraz rozmawiałam ze szwagierką.Po porodzie ma problemy z biodrami i zaparciami okrutnymi.Poszła do masażysty i tak od słowa do słowa... pouciskał jej jakiś mięsień z lewej strony rozmasował jelita mówi -jakby je poprzesuwał i przyszła do domu i zrobiła 3 razy kupę ,a dzisiaj normalnie poszła do toalety... Coś miała przyblokowane a on odblokował....
  • 10 lat temu
    Pozdrówka mocnichne Magg:)))
  • 10 lat temu
    Magg, :D :D <3 <3 <3
  • 10 lat temu
    @Magg dobrze, ze jestesc... Tak z ciekawostek, to powiem, ze jak chodzi o jak to nazwalas "intymne" tematy, to Hiszpania w tym obszarze jest super escatólógica (nie wiem jak to sie po polsku pisze niestety) - ale mowiac wprost, rozmowy o robieniu kupy, czestotliwosci, jej rozmiarze, jakosci i zapachu sa tu na porzadku dziennym - nawet przy niedzielnym obiedzie.... zatem Magg, jak dla mnie to juz chyba nie ma tematu tabu :) Odpoczywaj.
  • 10 lat temu
    ufff madziu jak dobrze że się odezwałaś bo my tu już fiksowaliśmy <3 kochana pisz o wszystkim co sie dzieje u Ciebie oczywiście w miarę możliwości i sił. Cieszę się że choć ciut lepiej u Ciebie i wierzę że z każdym dniem będziesz czuła się lepiej. Pozdrawiam Cię serdecznie <3
  • 10 lat temu
    Gdybym powiedziala komukolwiek ze mam tu konto i magg to ja to by mi sie mocno oberwalo. Nie bede pisac dlaczego ale moja rodzina jest bardzo przeciwna takim forum. Dlatego jesli cos sie stanie to bedziecie musialy wywnioskowac to same po kilku dniach:( na backup sie zgadzam.
  • 10 lat temu
    Magg dziel się wszystkim! Cieszę się że hydraulika jakoś pracuje, oby z każdym dniem lepiej. ŚCISKAM!!!
  • 10 lat temu
    Dziewczyny (i chlopaku:)) jestem. Nie uwierzycie moze ale ja nie mam kiedy pisac!!! Ciagle mi sie tu ktos kreci. A to pielegniarka, kroplowka to musze reke wlasciwie trzymac, a to jesc, to mecze, a to zwymiocic, a to jeszcze cos i w koncu spie. Szczerze to dobija sie do mnie cala masa ludzi a ja chyba 3 dni telefonu nie podnosilam. Zaczynam miec dobre odruchy na jedzenie ale czesto niestety konczy sie zwrotem. Mam leki przeciwwymiotne. Za to ruszylam do toalety. Dziele sie z Wami bardzo intymnie. Jesli tego nie chcecie to piszcie

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat