Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

15 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4830 odpowiedzi:
  • 10 lat temu
    Hej hej. Tu ponownie ja :P. Czy jest między nami ktoś kto brał interferon? Bardzo mnie ciekawią wasze opinie. W poniedziałek po 11 latach brania glivecu przechodzę na interferon i mam stresa. Życzę wam wszystkim duuuuzo zdrówka ;)
  • 10 lat temu
    A jest ktoś nowy na forum kto jada Tasigmę i ma duszności?? Czy to już nie to forum, bo to gliwekowe..... :D :D :D :D :D :D :D :D :D
  • 10 lat temu
    A w sprawie wątroby i ostropezu - on działa, cokolwiek mówili by lekarze. MI sprycel bardzo popsuł serce i obecnie jadam 16 tabletek dziennie - są to leki tasigma, kardiologiczne i moczopędne i żelazo. Ze względu na dużą ilość leków dziennie od dwóch lat piję olej z ostropezu. Mój hematolog powiedział, że to bardzo dobry pomysł. Mam bardzo dobre wyniki wątroby. Ja kupuje olej w Niemczech, bo w Polsce niestety jest chyba z pięć razy droższy. Jadam go w sałatce - z pomidorem (ze wzgl na potas) i mozarellą (ze wzgl na białko) :D no i do tego zioła i jest pyszne. Polecam!
  • 10 lat temu
    Witam serdecznie po roku nieobecności. Witam Cie serdecznie Madzialenko - mam pytanie czy wiesz co u Justynki (robustus) bo nie odzywała się przez 8 miesięcy. A pamiętam że kiedyś się na klinikach umawiałyście. Może masz z Nią kontakt na wizytach? Odnoszę wrażenie że nadal leczysz się u dr. Ewki M, skoro piszesz, że nie pokazuje Ci wyników :) :D Pisałaś, że masz problem z zatokami - ja też miałam i kupiłam sobie w media markt lampe solux z czerwonym światłem leczniczym. Nagrzewałam się w domu wieczorami tak po 10 min i potem szłam już spać. Psikłam też do nosa dużo soli morskiej. Zaczęłam coraz rzadziej chorować na zatoki i w końcu przestałam mieć problem z zatokami. Lekarka (właśnie Ewka M) nie pozwoliła mi się naświetlać, ale drugi lekarz u którego obecnie się lecze, powiedział, że nie ma z tym problemu. Od chyba 5 lat odpukać nie choruje a moje zatoki mają się dobrze. Nie wspomnę oczywiście, że ja już od 2 tyg chodze na spacery w czapce ;)
  • 10 lat temu
    :)
  • 10 lat temu
    Witam. Dlugo tu nie zagladalam a widze, ze sa nowi ludzie dzwigajacy ciezar choroby.Moge tylko powiedziec, ze nie mozna sie poddawac, myslec pozytywnie i byc poprostu optymista.Ja przyjmuje NIBIX 300 mg . narazie jest ok, wyniki molekularne sa dobre. Ja przez swoj dlugi staz choroby nauczylam sie z nia normalnie zyc.Zawsze trzeba uwazac na przeziebienia o tej porze, ale i ludzie zdrowi tez sie przeziebiaja.Zycze zdrowia i pozdrawiam
  • 10 lat temu
    U mnie choroba została wykryta przy badaniach okresowych w pracy. Miałam 144 tys leukocytów. Nie czułam objawów... może lekkie osłabienie, ale jestem niskociśnieniowcem, więc to były stałe objawy ;-) Potem okazało się, że miałam powiększoną śledzionę do 17 cm, pojawiła się dodatkowa śledziona o średnicy 3 cm i troszkę powiększyły mi się węzły szyjne.
  • 10 lat temu
    Leukocyty 48 tys. i płytki 1,2 mln.
  • 10 lat temu
    Dzieki lobazka za odpowiedz,a jakie zmiany miałas w morfologii?
  • 10 lat temu
    piesek, ja nie miałam żadnych objawów, to że coś jest nie tak wyszło przy morfologii, którą robię raz w roku

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat