Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

15 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4823 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Właśnie, jeszcze sód, potas, kwas moczowy itd. Kurczę, masa tego jest, bo lekarz powinien regularnie kontrolować jak organizm znosi leczenie...
  • 9 lat temu
    Abata, ja co miesiąc oprócz morfologii mam badany Alat, Aspat, bilirubine, keratynine, glukoze, LDH, lipaze, nawet beta hcg plus co jakiś czas dodatkowe rzeczy. Koniecznie się przeniescie.
  • 9 lat temu
    Terazjazrobilam blad literowy to jest odzywka WAX stosuje się ja w różnych sytuacjach nawet przy chemioterapii.Naprawde się sprawdza.Ja stosuje ja juz z 18 lat no oczywiście robię przerwy i co jakiś czas stosuje cos innego. Tylko dodam,ze trzymam ja na włosach z godzinę. Spróbuj na pewno nie zaszkodzii.Powodzenia
  • 9 lat temu
    Terazja kup odżywkę do włosów Vax jest to odzywka b. dobra i właśnie na takie .Ja caly czas ja używam i jest ok. ABATA w/g mnie wyniki nie są zle M raz na kwartał powinien miec badania Alat i Aspat.Mocz kontrlnie co jakiś czas robię prywatnie/koszt 5zl.Kontroluje dlatego,ze w przeszlosci chorowalam na nerki. Należy zwrócić uwagę, ze każde laboratorium ma inne wartości. Pozdrawiam
  • 9 lat temu
    nala123 - dobiłaś mnie :( M. ma tylko i wyłącznie co wizytę badać morfologię z rozmazem (to co załączyłam) nic innego :( raz miał CRP, ASPAT i ALAT ale z tego co kojarzę to miał w normie i badane było raz na początku rozpoznania, a moczu to chyba w ogóle mu nie badali... Brak mi słów, mam nadzieję że uda się to przeniesienie do Poznania i będzie pod lepszą opieką... :(
  • 9 lat temu
    Może w biochemii jest jakiś problem. widzieliście kiedyś wyniki badań biochemicznych? Ja jeszcze dwa razy w roku mam badanie moczu.....
  • 9 lat temu
    Zobacz, jest cała masa rzeczy do sprawdzenia
  • 9 lat temu
    Abata - kochana jesteś - ale boje się komentować wyniki..... Ja nie lekarz..... Dziękuję za zaufanie! Mogę tylko powiedzieć, że HGB i WBC są ok. Płytki też fajnie. Ale może lekarz widział jeszcze inne wyniki? A cała biochemia???
  • 9 lat temu
    Iwosko - to Ty nie masz zmniejszonej dawki na stałe??? :/ :/ :/ Miałaś zmniejszoną dawkę - dobrze pamiętam??? I znowu zwiększyła Ci?
  • 9 lat temu
    Madzialenko - mam nadzieje, że będziemy w kontakcie, choćby na początek podczas pobytu w szpitalu. Ja tak za miesiąc będę w szpitalu po leki. Jadę jak mam ochotę, więc pojadę kiedy będziesz miała termin <3 a i Tobie mam nadzieje szybciej czas zleci :D :D :D

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat