Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

15 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4823 odpowiedzi:
  • 8 lat temu

Juras - ja brałam leki osłonowe (omeprazol) jak jadłam imatynib. Lekarka zgodziła się mi je podawać dość późno, dopiero jak sobie prywatnie gastroskopie zrobiłam a mój żołądek był już w fatalnym stanie. Miałam potworny stan zapalny żołądka a nadkwasota po imatynibie zniszczyła mi zęby. Nie wspomnę już ile kasy kosztowała naprawa zębów. Dlatego proponuję zwracać uwagę jak pojawiają się problemy żołądkowe.

• 8 lat temu

Czy polecacie albo bierzecie jakieś leki osłonowe na jelita i żołądek przy braniu nibix 400? 

• 8 lat temu

od kilku dni zmieniłam branie tabletki z 9 rano na 21 wieczorem kolacja prysznic i do łóżka :) jest lepiej nie odczuwam takich nieprzyjemnych dolegliwości ! Mam nadzieję że to była dobra decyzja :D

• 8 lat temu

brzmi ciekawie nie ukrywam że super był by lek który mógł by nas wyleczyć w 100% :)

• 8 lat temu

Oby to weszło kiedyś na rynek. Chociaż to pewnie trochę może potrwać. 

• 8 lat temu

Znalazłam taki artykuł przeczytajcie i napiszcie co myślicie. 

http://cordis.europa.eu/news/r...

• 8 lat temu

Zancia - przejdzie :) Serio - serio. Ale przemęczyć się z pól roku z tym wszystkim trzeba.

Ja brałam imanityb wieczorem, koło 22, zagryzając dużym jabłkiem lub zapijając jogurtem. Jedno i drugie bardzo fajnie niwelowało mdłości. A potem już tylko prysznic i buch do łóżka :) 

• 8 lat temu

Zencia :( bardzo mi przykro :( nie chciałam tego pisać aby Ci nic nie sugerować. Ale niestety tak jest. Bóle mogą być silne - zwłaszcza te w kolanach ale przysięgam że miną! Wytrzymaj proszę! Naprawdę za miesiąc czy dwa bóle znikną!!!

A co do żołądka - tak, daje lek w kość. Jesz tabletke w trakcie posiłku? Najlepiej w trakcie  lekkiego obiadu? Zobacz jak będzie jak popijesz tabletke ciepłą wodą. Mi to pomogło. I ja po połknięciu tabletki siedziałam nieruchomo przez 15 minut. Ale ja niestety miałam straszne bóle żołądka. I to naprawdę pomagało. Trzymaj się kochana!!! Pisz pisz do nas 😍

• 8 lat temu

zancia mnie też męczyły bóle kości i nudności-  ale rzeczywiście po 3 miesiącach przeszło, na nudności mi pomagało leżenie godzinkę z lekko uniesioną głową po wzięciu leku - brałam po obiedzie:-)

• 8 lat temu

nala123 u mnie pojawiły się bóle stawów szczególnie uciążliwie w kolanach oraz ból żołądka i nudności :( a lek biorę dopiero od 20 dni . .

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat