Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl
Juras - ja brałam leki osłonowe (omeprazol) jak jadłam imatynib. Lekarka zgodziła się mi je podawać dość późno, dopiero jak sobie prywatnie gastroskopie zrobiłam a mój żołądek był już w fatalnym stanie. Miałam potworny stan zapalny żołądka a nadkwasota po imatynibie zniszczyła mi zęby. Nie wspomnę już ile kasy kosztowała naprawa zębów. Dlatego proponuję zwracać uwagę jak pojawiają się problemy żołądkowe.
Czy polecacie albo bierzecie jakieś leki osłonowe na jelita i żołądek przy braniu nibix 400?
od kilku dni zmieniłam branie tabletki z 9 rano na 21 wieczorem kolacja prysznic i do łóżka :) jest lepiej nie odczuwam takich nieprzyjemnych dolegliwości ! Mam nadzieję że to była dobra decyzja :D
brzmi ciekawie nie ukrywam że super był by lek który mógł by nas wyleczyć w 100% :)
Oby to weszło kiedyś na rynek. Chociaż to pewnie trochę może potrwać.
Znalazłam taki artykuł przeczytajcie i napiszcie co myślicie.
Zancia - przejdzie :) Serio - serio. Ale przemęczyć się z pól roku z tym wszystkim trzeba.
Ja brałam imanityb wieczorem, koło 22, zagryzając dużym jabłkiem lub zapijając jogurtem. Jedno i drugie bardzo fajnie niwelowało mdłości. A potem już tylko prysznic i buch do łóżka :)
Zencia :( bardzo mi przykro :( nie chciałam tego pisać aby Ci nic nie sugerować. Ale niestety tak jest. Bóle mogą być silne - zwłaszcza te w kolanach ale przysięgam że miną! Wytrzymaj proszę! Naprawdę za miesiąc czy dwa bóle znikną!!!
A co do żołądka - tak, daje lek w kość. Jesz tabletke w trakcie posiłku? Najlepiej w trakcie lekkiego obiadu? Zobacz jak będzie jak popijesz tabletke ciepłą wodą. Mi to pomogło. I ja po połknięciu tabletki siedziałam nieruchomo przez 15 minut. Ale ja niestety miałam straszne bóle żołądka. I to naprawdę pomagało. Trzymaj się kochana!!! Pisz pisz do nas 😍
zancia mnie też męczyły bóle kości i nudności- ale rzeczywiście po 3 miesiącach przeszło, na nudności mi pomagało leżenie godzinkę z lekko uniesioną głową po wzięciu leku - brałam po obiedzie:-)
nala123 u mnie pojawiły się bóle stawów szczególnie uciążliwie w kolanach oraz ból żołądka i nudności :( a lek biorę dopiero od 20 dni . .