Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl
Kochani, z okazji Świąt Bożego Narodzenia wszystkiego najlepszego, zdrowia, spełnienia wszystkich marzeń i dobrych relacji ze służbą zdrowia. Trzymajcie się. 😍
dzięki Juras za odpowiedz. Za miesiąc kolejne badanie i zobacze. Życzę wszystkim Pogodnych Świat Bozego Narodzenia. M
Oczywiście dla Wszystkich zdrowych, szczęśliwych, pogodnych i wesołych świąt Bożego Narodzenia!
Witam! Mieszko 0,06 to jeszcze nie jest zły wynik. Mi moja doktor mówiła ze mozna myśleć o zmianie leku dopiero od 0,1. I jakby dalej szły w górę. A moze być tak ze teraz Ci wyniki polecą w dół. Bo mi czasem tez dochodziły do 0, 07 a później spadały. I obecnie mam w okolicach 0,02 do 0,03.
Witam,
leczę się od 6 lat. Najpierw brałem glivec a potem generyki. Miałem wyniki super 0,001, czasem 0,01 najgorszy wynik ze 3 lata temu 0,04, Natomiast ostatnie badanie wykazało 0,06. Przed badaniem zażywałem accord a ostatnie 3 tygodnie Nibix. Ciekawy jestem czy zmienią mi teraz lek na sprycel czy tasigne? mam w ciągu miesiąca zrobić jeszcze raz badanie. Pozdrawiam wszystkich świątecznie.
Witaj Dorota52- Glivec zmienili mi, bo pogorszyły mi sie wyniki molekularne, było to 5 lat temu po 4 lata brania Glivecku . Narazie po Tasigne czuje sie dobrze,Nic sie nie dzieje.Wyniki podstawowe ok. Dalej biore leki moczopędne. A płyn w opłucnej ???? czy to mi spłynie, nie wiem. Czy Medycyna Pracy da mi zaświadczenie,że moge pracować . Jutro ide do lekarza rodzinnego......
Witaj Dorota52- Glivec zmienili mi, bo pogorszyły mi sie wyniki molekularne, było to 5 lat temu po 4 lata brania Glivecku . Narazie po Tasigne czuje sie dobrze,Nic sie nie dzieje.Wyniki podstawowe ok. Dalej biore leki moczopędne. A płyn w opłucnej ???? czy to mi spłynie, nie wiem. Czy Medycyna Pracy da mi zaświadczenie,że moge pracować . Jutro ide do lekarza rodzinnego......
Elu 77775 witaj miło. Zaciekawił mnie Twój wpis. Zastanawiam się czemu odstawiono Ci glivec? Czy wyniki nie wracały Ci po nim do normy?.Pisz jak będziesz po wizycie u hematologa. Jak znosisz tasigne?.Ja mam wizytę i wyniki na początku stycznia. Pozdrawiam i zdrówka Ci życzę. 🙂
Witam- ja choruję 9 lat. Glivec ,potem Stycel. Po pięciu latach brania Sprycelu na prześwietleniu wyszło płyn w oplucnej. Na pulmunologii przebadano mnie dokładnie i ściągnięto ponad 5 litry płynu. Zmniejszono mi dawke Sprycelu z 100 do 80 i dostałam leki moczopędne. Po 1,5 misiąca prześwietlenie i znów to samo :( .Od tygodnia biore Tasigna i inne leki moczopędne. Kolejna wizyta u hematologa 13.12. Także prześwietlenie bardzo wskazane przy Sprycelu. No ,ale przez 5 lat Sprycel ratował mi życie ,polubiłam GO . Pozdrawiam wszystkich :) :)
Jadziu pozdrawiam serdecznie🙂.Zdrówka życzę i dziękuję za poświęcony czas na odpisywanie nam. To dzięki Twoim wpisom, łatwiej mi było pogodzić się z chorobą i uwierzyć w to, że może będzie dobrze. Dziękuję 😍