Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl
Halo halo co tak cicho się zrobiło? Czy pogoda zadziałała czy coś. Pozdrawiam 🙂 ☀️
Lecze się w Warszawie, nie będę wymieniać szpitala. Niestety leki wydaje pielęgniarka, które otrzymuje z apteki pod zamówienie. Szpital w przetargu wybiera najtaniej i dają co chcą. Ja sama napisze petycję do dyrekcji. Nie tylko mnie tak funduja niespodzianki, dobra zmiana. Pozdrawiam 🙂
Hey
Jadziu a gdzie się leczysz?
Ja w Warszawie i wczoraj odbierałam lek po raz kolejny prosząc czy może jest Nibix dostaje go. Jak nie pytałam wcześniej to wciskali mi tez jakieś inne cuda.
Pozdrawiam
Witam wszystkich, wczoraj dostałam znowu inny lek o nazwie imatinib Aurovitas, czy ktoś z was go bierze i jak się po nim czujecie. Nie wiem dlaczego tak oszczędzają na nas i dają już najtańsze leki, może chcą się nas pozbyć. Te swoje zdanie przy odbiorze wyrazilam głośno a lekarz prowadzący nie ma nic do powiedzenia. Dyrekcja rządzi i koniec, ale nie ma co się poddawać moze będzie lepiej. Pozdrawiam 🙂 ❤️
Nalu a mama jest zadowolona z zabiegu korekty powiek?. Dzisiaj dowiedziałam się że wynik molekularny z 10 maja mam 0, 0032.moze być. Pozdrawiam 🙂
Nala 123 - to miło że rozmawiałaś z lekarką o mnie - dziekuję . U mnie dwa ostatnie badania krwi to płytki były w miare dobre to znaczy jeszcze nie w normie ale przynajmniej na poziomie który pozwala brać lek . Na razie biore tak jak poprzednio .Biore też jeszcze ten encorton i marzę by mi go jak najszybciej odstawili ale na razie musze go brac bo przynajmniej moge brac ten lek wlasciwy.Piję tez tą pokrzywę bardzo dużo zaparzam i jeszcze kupuje sok i rozcieńczam woda i pije może ona mi tez pomoże. Bardzo serdecznie Cię pozdrawiam.
Nala123- w kwietniu miałam tomograf, to jeszcze mam trochę płynu w opłucnej i zrosty po drenażu. Czuję się w miarę dobrze, czasami jednak pobolewa mnie np gdy dłużej postoje przy prasowaniu. Kondycja tez chyba bez zmian.A to pobolewanie spowodowane jest ocieraniem się ścianek opłucnej - tak powiedziała hematolog. Ale ogólnie nie jest źle,oby tak dalej. W listopadzie świętuję 10 lat z białaczką. Zdrówka :)