Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

12 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10924 odpowiedzi:
  • 10 lat temu
    Izka - moim zdaniem mądrego masz męża :) Serio!! Lepiej żebyś teraz się przemęczyła i przetrwała to najgorsze, żeby później było lepiej. I tego się trzymaj!! Bo lepiej będzie i to na pewno już niedługo. Wiem, że mozna mieć dość - ja wprawdzie 2 tyg siedzę na L4 ale też już dostaje w domu fioła, zwłaszcza że również mam "zakazane" robić zbyt wiele :) Ale wszystko jest do przeżycia - byle ze zdrówkiem było OK :) GŁowa do góry!!
    Jagodowa - moze rzeczywiście skonsultuj te krwawienia z lekarzem.
  • 10 lat temu
    gosiek44 - skonsultuje tylko ze u nas terminy na ten rok się skończyły..
    Poproszę panią dr zeby mnie przyjęła poza kolejnością ale to już hurtem razem z wynikami z wycinków. O ile ich sie doczekam..
  • Witam ponownie, dziewczyny miałam w środę wycinek i jakieś skrobie mi pobierali bolało ostro nie dali mi żadnego znieczulenia ale ogólnie czuję się dobrze i do tego już nie plamię a pani doktor straszyła mnie że jak by był krwotok to do szpitala na szwy, ale po zabiegu było mi strasznie zimno wam też? wynik za 2 tygodnie gorąco pozdrawiam i życzę zdrówka.
  • 10 lat temu
    Hej dziewuszki. Ja podobnie jak Jagna miałam pobierane wycinki i lyzeczkowanie ale na szczęście w znieczuleniu ogólnym... wczoraj tylko conieco krwawilam a dziś już nawet kropli...ale brzuch nadal boli, nie jakoś mega ale jednak dokucza trochę...za 10dni mam się dowiedzieć czy wynik jest...
  • 10 lat temu
    Hej dziewczyny!
    Z tego co tutaj wyczytalam, to nie wszystkie z Was wiedza czy maja hpv. Mam pytanie do tych, ktore wiedza o nim. Co z Waszymi partnerami? Bo ja mam milion mysli i boje sie, ze przeze mnie moj facet moglby byc kiedys chory....
  • 10 lat temu
    Kamu,raczej przy cin 2/3 kazda ma. Lekarze twierdzą,ze aby powstał taki stan potrzebny jest wirus,chociaż w kilku procentach przyczyna jest inna. Mi przy wycinkach wyszło kartocytozis (Niewiem czy tak się pisze) co oznacza,że jest wirus ( nie wiadomo czy hpv ale raczej tak), Jaki typ,niewiadomo. Ale to niewiele zmienia bo leczyc i tak się nie da. Pytałam lekarza co z mężem? Faceci mają raczej luz,są noscielami ale rzadko dochodzi u nich do jakiś powikłań-szcześciarze. Mąz nie musi się leczyć ale jeśli by współzył z kimś innym to może zarazić,a to już nie mój problem ;-)
  • 10 lat temu
    Olga,Jagna,jestem z wami i czekam na wieści o wynikach. Czekanie to najgorsze pojęcie wśród nas ale taki już nas los,ze wciaz czekamy. BEDZIE DOBRZE!!!!
  • 10 lat temu
    Ja mam Cin III ale ani z cyto ani z histopatu nie wyszedl mi wirus HPV wiec chyba go nie mam...mam nadzieje...:)

Iza no to czekanie....ryje moja banie,dosłownie... :)
  • 10 lat temu
    Dziewczyny... mam pytanko do tych,ktore juz" zaliczyly" oderwanie sie strupka po konizacji. Jak wygladalo u Was to zjawisko?? Jak duze towarzyszylo mu krawienie,jak dlugo trwalo itp. Generalnie wszystko w tej kwestii :-D Z gory dzieki ;-) Przyjemnej soboty :-)
  • 10 lat temu

Użytkownik @Olga1988 napisał:
    Ja mam Cin III ale ani z cyto ani z histopatu nie wyszedl mi wirus HPV wiec chyba go nie mam...mam nadzieje...:)Iza no to czekanie....ryje moja banie,dosłownie... :)

Ja podobnie.. Nie mam już siły czekac.

Dziewuszki powiedzcie mi - odbieracie wyniki i co dalej?

Zgłaszacie się do swojego gina z wynikami czy do szpitala gdzie były pobierane wycinki do konsultacji ? Jak to wygląda ?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat