Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

12 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10924 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Witajcie dziewczynki!!!
    Kasiu - cieszę się, że wszystko ok, ale to było wiadome :)
    Natalko - witaj wśród nas, cokolwiek będzie, będzie dobrze. My jesteśmy tego najlepszym przykładem. No cóż, lekarze Cię nie rozpieszczali ale Twoja wytrwałość zwyciężyła. Dobrze, że byłaś taka uparta.
    Doris - dzięki za przepis na pewno skorzystam. Może nie na te święta ale skorzystam. A jak długo kiszą się buraczki?

Dzisiaj też ląduje w kuchni i zaczynam pichcenie (mazurek).
    Na tarasie szyneczka i kiełbaski już się wędzą, królik zażywa kąpieli w kwaśnym mleczku, a mąż upiecze babkę drożdżową z mnóstwem bakalii. Troszkę posprzątam ale bez przesady, goście przyjdą i tak nabrudzą :-D

Dziewczyneczki w razie gdybym nie zajrzała do Świąt to niech Wam będzie wiosennie, słonecznie, świątecznie, niech cieszą Wasze oczy kolorowe pisanki i wielkanocne baranki, niech się w śmigus-dyngus woda na Was leje, a wielkanocny zając przyniesie radość i nadzieję, oby zdrowie dopisało i jajeczko smakowało, by szyneczka nie tuczyła i wyżerka była miła.

Pozdrowionka i buziaczki z Wielkopolski obsypanej białym, świeżym puchem
  • 11 lat temu
    "."
    Kobietki Niech Wam jajeczko dobrze smakuje,
    bogaty zajączek uśmiechem czaruje,
    mały kurczaczek spełni marzenia,
    wiary, radości, miłości, spełnienia.

Zdrowych,pogodnych Świat Wielkanocnych, pełnych wiary,nadziei i miłości.
    Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz Wesołego Alleluja!

Moc serdeczności i buziaków :-*
  • 11 lat temu
    "."
    Witajcie kobietki!
    Wy pewnie przy garach stoicie,a ja w pracy siedzę. Podobno moja rodzina się zlitowała i kończą,czego mnie się nie udało. Niedługo wrócę, to sprawdzę :-).
    A na nadchodzące Święta życzę Wam wiosny w sercach,pyszności na stole (które idą w cycki a nie w boczki),miłych chwil spędzonych z tymi których kochacie,a w Lany Poniedziałek całych wiader miłości !!!
    Ściski i całuski!!!
  • 11 lat temu
    Dziewczyneczki,
    Spokojnych, cieplutkich, kolorowych i wosennych Świąt Wielkanocnych pomimo zimowej pogody.

Buziaki
  • 11 lat temu
    "."
    Święta, święta i po ... świętach.
    Dlaczego w święta nie mogło być takiego słoneczka jak jest dzisiaj???
    Chociaż prawdę mówiąc a raczej pisząc, w tym roku święta minęły w wyjątkowo miłej atmosferze.
    Jedzonko było pyszne i niestety poszło w boczki a nie w cycki. No trudno, nie mnie jest pisany ten kobiecy atrybut:)))
    Życzę miłego dzionka i dzielnego powrotu do codziennych obowiązków.
    Ze słonecznej Wielkopolski przesyłam gorące buziaczki :-*
  • 11 lat temu
    "."
    Nie mam już słów :-( To po prostu jakaś masakra!!
    Chyba wlanę się jak misiek do swojej gawry i tam przechrapię to coś co się dzieje za oknem!! Sypie śnieżysko aż się wszystkiego już odechciewa, całymi dniami nic tylko bym spała, chodzę jak przetrącona, bezmyślna mumia ;-P
    Odśnieżanie mam w głębokim poważaniu-dość!!
    Pytam-Gdzie do diaska jest wiosna?

Mimo panującej aury za oknem, życzę udanego dnia-
    Wasza Kasica- marudnica ;-)
  • 11 lat temu
    "."
    Witajcie po świętach!
    Pytanie,po jakich świętach?! Na pewno białych :-(. Prądu nie było... Katastrofa! Ale najlepszy numer zrobił nam pług. W niedzielę w nocy odśnieżył ulicę. I byłoby to nawet miłe,gdyby nie to,że śnieg którego napadało w cholerę i był mokry,zlepiał się na bokach lemiesza w kule-dość spore. I te kule zostały nam pod bramą i furtką. W poniedziałek cała ulica karnie się odkopywała :-D! Taki fitness po obżarstwie ;-).
    Mój mąż zapowiedział,że kończy się jego cierpliwość. A jak się skończy,leci do Ameryki,odszuka świstaka i nakopie mu w futrzane dupsko! No dał ciała Phil,nie ma co!!!

Gosia w pytałaś ile teściowa kwasi barszcz. Jeśli bez skórki od chleba,to dwa,dwa i pół tygodnia. I trzyma go w pobliżu kuchni,żeby miał ciepło. A w tym roku wyszedł jej przepyszny!

Kasia79 mam nadzieję,że wiosna czai się gdzieś niedaleko i szykuje nam jakąś miłą niespodziankę! Nie kupuję sobie butów wiosennych,bo myślę,że w tym roku się nie przydadzą! Od razu sandałki i sukienki!

Mieszkamy w różnych częściach Polski,ciekawe u której pierwszej zagości 20 stopni ciepła? Na dworze,oczywiście!
    Życzę wiosny,chociaż w sercu,ściskam,całuję!!!
  • 11 lat temu
    Doris ja miałam wiosne wczoraj- wszystkie badania kontrolne ok!!
  • 11 lat temu
    "."
    Wiera gratuluję wyników.
    Doris masz świetny pomysł z tymi 20 stopniami.
    Niech pierwsza da znać ta u której słupek rtęci dosięgnie magiczna 20. Mam nadzieję, że nastąpi to w tym roku :-D
    Pozdrawiam cieplutko i do następnego razu...
  • 11 lat temu
    "."
    Wiero-gratulacje!!! Bardzo dobre wiosenne wiadomości!
    Gosia, jestem za obserwowaniem termometru - i tak ciągle to robię;-)-i chwaleniem się temperaturą! Oby było czym! Tylko bez oszustw,temperatura ma być mierzona nie w słońcu (jeśli kiedyś zaświeci...). U mnie hałdy śniegu baaardzo powoli zmieniają się w oceany wody. Przeżyję,tylko niech już zniknie to białe gie!!! Chyba nawet kupy które,w dużej ilości, powyłażą z pod śniegu mnie ucieszą.....
    Buziaczki i ściski!!! :-*

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat