Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    lika chyba to cena za wszystkie 3dawki? zdziwie was pewnie.ale lekarz mi oznajmil-ku mojemu zreszta tez zaskoczeniu,ze ma szczepionke w cenie 250 zl!-to pomyslcie sobie,ile ci pozostali lekarze w calym kraju zarabiaja dodatkowo, sprzedajac je drozej-masakra! szkoda tylko ze nie ma mnie w kraju i jesli sie zdecyduje zaszczepic to tu zaplace 3razy wiecej.
    pozdrawiam was kobietki

• 12 lat temu
    Hej dakota. Szczepionka kosztuje od 800 do 1500 zł. Cena zależy od regionu i od tego czy jest w promocji :-)
    Dziewczyny coś tak spokojnie się tutaj zrobiło. Zapadacie w zimowy sen ? :(
    A ja tak z innej beczki. Chcecie mieć ładne dłonie ? To juz Wam kobietki piszę jak można to zrobić. Pewnie większa część z Was pije kawę naturalną sypaną. No to jak już ją wypijecie i pójdziecie umyć filiżankę to fusy z tej kawy niech Wam posłuzą jako peeling do dłoni. Być może niektóre już to próbowały , ale dla tych co nie próbowały polecam.
    Pozdrawiam cieplutko.
  • 12 lat temu
    Dziewczyny nie wiecie ile teraz kosztuje szczepionka przeciwko HPV?
  • 12 lat temu
    Niektórzy to mają dobrze!!
  • 12 lat temu
    Gosiu udanego urlopu!
  • 12 lat temu
    Witam wszystkie Kobietki!!!
    Długo nie pisałam ale czytałam na bieżąco - dopadł mnie brak weny i brak czegokolwiek.
    Ostatkiem sił doczekałam się URLOPU!!!! Znikam na 2 tygodnie. Nie będę miała dostępu do netu.
    Będę za Wami tęsknić, ale cały czas trzymam kciuki za zdrówko każdej z Was.
    Buziaczki i do następnej "."
  • 12 lat temu
    Doris ale mnie zainspirowałaś tą jesienią! Poszłam na spacer faktycznie jest pięknie w lesie tylko wieje jak diabli.
  • 12 lat temu
    "."
    Witam babeczki! Jesień się zadomowiła na dobre. Ale niech jej będzie,pięknie wyglądają "płonące" drzewa! Całe w czerwieni i żółci.
    Waniliowa-dobrze, że trafiłaś na lekarza któremu możesz zaufać,nie płacąc przy tym krocie za wizytę. Z NFZ też trafiają się porządni doktorzy,choć jest ich zdecydowanie za mało!
    kasia73 co znaczy "nie chce mi się otworzyć laptopa"?! Otwieraj szybciutko,na pewno znajdziemy sposób żeby zaradzić jesiennej chandrze! Albo posmucimy się razem! W kupie raźniej!
    Lecę do garów,bo chcę się wyrobić ze wszystkim do 14-ej. Muszę obejrzeć na żywo ten skok z granicy kosmosu na ziemię. Jestem niezmiernie ciekawa. Wielki szacun dla śmiałka! Ale,czy nie trzeba być odrobinę wariatem,żeby powarzyć się na coś takiego? Niebywałe.....
    Jesienne :-* !
  • 12 lat temu
    To co pisze Iza 41 doprowadza mnie do wniosku że wobec lekarzy trzeba stosować zasadę "ufam i sprawdzam"
  • 12 lat temu
    No to "paniala aluzju" jak mawiają nasi sąsiedzi. Ale będziesz miała tych wyników- ho ho!

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat