Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

12 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10924 odpowiedzi:
  • 3 lata temu

mama3 daj znać w grupie raźniej ,trzymam kciuki ✊

• 3 lata temu

u mnie w sumie brak objawów, aczkolwiek ból krzyza od ostatniego porodu dawał się mocno we znaki ale skladalam wszystko na ciaze i porody bo pierwsze cc miałam w 2017 drugie 2019 a trzecie 2020 więc duże obciążenie organizmu,poza tym ogromny stres,problemy w malzenstwie i zaniedbalam zdrowie. Teraz tylko myślę aby być zdrowa dla dzieciaczkow.raz zauwazylam na bieliźnie delikatnie pozbawiony  krwia sluz,ale jeszcze nie miesiaczkowalam po porodzie ok 8 m-cy i to byłoby na tyle.

• 3 lata temu

🙂 też będą trzymała kciuki za Twoje pozostałe badania

• 3 lata temu

mama3 dzięki 🙂

• 3 lata temu

Cześć Syla. Masz już wyznaczony termin badań, które zlecił Ci lekarz?

Powiedzcie dziewczyny, czy Wy też w każdej wolnej chwili przegrzebujecie Internet i czytacie na ten temat? Czy tylko mi odwaliło na głowę...?

• 3 lata temu

cześć malami31 teraz 31.03 TK i krew później rezonans i 13.03 wizyta w DCO mam nadzieje ze wtedy wyznacza termin operacji bo zwariuje jeśli to będzie zbyt długo trwało. Tez tak mam ze cały czas siedzę z nosem w necie przeczytałam już chyba wszystko po pare razy.... 

• 3 lata temu

Na pewno na wizycie wyznaczą Ci termin, z własnego doświadczenia wiem, że działają szybko. U mnie od momentu odebrania wyniku histo do operacji minęło 5 dni, mimo iż wynik trochę inny niż Twój. To czekanie na wszystko jest najgorsze.... ciężko poskładać własne myśli.

• 3 lata temu

Cześć dziewczyny. Martwię się brakiem miesiączki po konizacji. Nie wiem czy jest się czego obawiać. 

Ostatnią miesiączkę miałam 25.02

Zabieg konizacji przeprowadzono 09.03

Od tamtego czasu klasycznie upławy I przewidziane krwawienie po 14 dniach. Nie byłam pewna czy to strup czy może miesiączka, a może oba. 

Tydzień temu poszłam do ginekologa na kontrolę, zapytałam o miesiączkę. Na USG stwierdzono endometrium 14mm, więc dosyć duże - czyli poprzednie krwawienie to ewidentnie sam strup. Mam czekać na okres - niestety było to tydzień temu I nadal go nie ma. Nawet plemienia. Nawet upławów. Nic. 

Dodatkowo od ponad tygodnia boli mnie podbrzusze, moje ciało (oprócz krwawienia, którego nie ma) czuje się dokładnie jak w trakcie miesiączki. 

To 42 dzień cyklu. Nigdy mój cykl nie trwał tak długo. 

• 3 lata temu

Cześć dziewczyny. Opisywałem tu swój problem, więc opiszę też wynik. Opis badania histopatologicznego potwierdził diagnozę (cin3), zmiana wycięta w całości z marginesem zdrowej tkanki. Byłam na wizycie u ginekologa onkologa, cytologia przez pierwszy rok co 3 miesiące. Generalnie pilnowanie i badanie się. Trzymam kciuki za Was wszystkie :*

• 3 lata temu

Jestem po kolposkopii z pobraniem wycinka oraz po konizacji szyjki macicy (wyniki cytologii CIN3). Jezeli mialyscie konizacje to opowiedzcie o tym co dzialo sie u Was po wypisie ze szpitala? Brac l4 ? Jak dlugie? Czego unikalyscie w zyciu oraz w diecie zywieniowej? Wyniki histopatologiczne za 3 tygodnie...:(

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat