Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Justyna, trochę ciężko komuś radzić co ma brać a co nie. Nasza lekarka w BB nie zaleca nic brać przy chemii bo twierdzi, że zioła wchodzą w reakcję z chemią. Wiadomo, że soki warzywne i owocowe można pić. Nie wolno tylko grejfruta jeść. Słyszałam dużo o wlewach z wit C ale lekarka powiedziała, że witamina C nie leczy raka a zniszczę sobie nerki przy tak dużych dawkach wiec nie zdecydowałam się na te wlewy. Zawsze miałam dobre wyniki krwi i nie miałam potrzeby specjalnie je poprawiać.
  • aaa i jeszcze jedna kwestia .... co mówicie świeżym osobom kiedy pytają o metody alterantywne? amigdalina ? vit C? a co kiedy pytają o krew jak sobie poprawić wyniki... bo ja z uporem maniaka powtarzam rzeczy które sama usłyszałam na forum ale wierzę że dobrze powtarzam a jeśli nie poprawicie mnie proszę 1 na białe ciałka dobre są spacery - oprócz leków. 2 na czerwone - żelazo, vit b12, kwas foliowy - zawarte min w wątróbce drobiowej - z warzyw gorzej sie przyswaja ale trzeba jeść wszystko- zwłaszcza jeżeli organizm ma na coś ochotę. 3 sok najlepszy jest z buraka - bo burak w przeciwstawienie do tego z jabłek czy marchewki pochłania mniej pestycydów i zanieczyszczeń z powietrza. polecam też limonki trochę dodać albo cytryny jak się znudzi smak. 4 unikanie stresu - bo kortyzol reaguje z hormonami, 5 cukier jednak pośrednio wpływa na raka odnośnie metod alternatywnych to nie stosuje niczego. z góry dzięki za posty :) <3 <3 <3
  • zastrzyk zrobiony :) a teraz mogę pisać :) myślę o Was wszystkich cieplutko :) życzę Wam dużo zdrówka i wszystkiego czego potrzebujecie :) nana panikara lupus <3 <3 <3 wróciłam wczoraj z tej onkologii i wiecie co, nie mam pojęcia jak lekarze radzą sobie psychicznie w swojej pracy. :( :( :( było mi trudno. ehh :/ W ostatni dzień, kiedy wychodziłam przyszły nowe osoby i była pani z płynem w otrzewnej. Wiem, że w takiej sytuacji byłby dobry ten hipec podanie chemii dootrzewnowej. Podałam na kartce namiary na to forum- że może syn czy córka znajdzie nas tu i coś pomożecie. ( jeżeli napiszą). <3 <3 <3
  • :* :* :* dzięki :) właśnie o to mi chodziło :D
  • :* :* :* dzięki :) właśnie o to mi chodziło :D
  • 8 lat temu
    Justyna. 85@gmail Ja brałam neulaste po każdym wlewie. 6 kursów. Nigdy nie miałam clexany ani innych leków na rozrzedzenie krwi.
  • może zapytam inaczej tzn czy przy tych zastrzykach na neuropenię typu- neupogen czy muszą być brane te na rozrzedzenie typu clexane?
  • 8 lat temu
    Ja też nic nie wiem. Do tej pory nic takiego nie miałam.
  • 8 lat temu
    Justyna nie pomogę bo ja nie miałam przy chemii żadnych zastrzyków... Może któraś z dziewczyn podpowie <3
  • Witajcie, jestem po 3 ciej chemii. Będzie jeszcze 4-ta. Marker jajnikowy zleciał z 3000 do 200 a piersiowy spadł o połowę z 350 na 150. Guzek pod pachą zmalał. Po 4-tej chemii mam mieć TK i operację. :D Pytanie do czarownicy albo kogoś z BB. HELP!!!! Przy zeszłej chemii dostałam opakowanie 10 szt zastrzyków na rozrzedzenie i 5 szt na krwinki - zużyłam wszystko a powinnam sobie zostawić 5 szt na rozrzedzenie chyba. Bo teraz dostałam tylko 5 szt na białe ciałka i nie dostałam tych na rozrzedzenie. Czasem ze mnie ciężko kapujący i zakręcony człowiek. Coś mi świta, że tak miałam 7 lat temu. Dobrze myślę? że zeszłym razem powinnam zużyć 5 a nie 10 szt?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat