hej
Jakiś czas temu radziłam się Drogie Panie odnośnie miejsc leczenia avastinem. Dziękuje za podpowiedzi.
Mama III G3 po radykalnej operacji , zakwalifikowała się do avastinu w CO . A co sądzicie o badaniach klinicznych ?
czy któraś z Was brała w nich udział? np. atezolizumab ?
W czwartek idę na chemię. Będzie to Vepesid w systemie 3-dniowym. Jutro mam pierwszą wizytę w poradni paliatywnej.
Elu, hormonoterapia w raku jajnika w Polsce jest stosowana bardzo rzadko i nie należy do standardów leczenia, stąd też nie jest refundowana przez NFZ. Ale spokojnie, leki są tanie i tym akurat nie ma co się przejmować. Hormonoterapię może zalecić lekarz w przypadku nawrotowego raka jajnika kiedy po zakończonej chemioterapii zmiany są nadal, a marker utrzymuje się w granicach normy. Ma to na celu zastopowanie choroby i zyskanie na czasie przed kolejnym rzutem chemioterapii. Wiem też, że są przypadki, kiedy pacjentki po dwóch lub więcej liniach leczenia nie miały przetrwałej choroby nowotworowej a dostawały hormonoterapię jako leczenie uzupełniające, podtrzymujące.
W moim przypadku hormonoterapia przyniosła skutek odwrotny do oczekiwanego. W ciągu dwóch miesięcy marker mocno poszedł do góry, a wszystkie zmiany urosły dwukrotnie. Nie pamiętam nicka, ale tu na forum jest osoba, która przyjmowała hormony przez ponad rok i choroba była utrzymana w ryzach.
Elu, na pewno więcej będą wiedziały inne Kobietki tutaj na forum. Poczekaj cierpliwie, z pewnością się odezwą. Zdrówka!
Elżbieta, my nie miałyśmy z tym styczności.
Kochane, minęły trzy tygodnie od pierwszego wlewu z drugiego cyklu chemioterapii, z którym wystartowała Mama. Marker spadł z 289 na 170 jestem mega szczęśliwa, że prawie o 120 poszedł w dół. Trzymajcie kciuki, jutro- a właściwie już dzisiaj idziemy na drugi wlew. Co u Was? Jak Wy? Jak Wasze Mamy? Buziaki ślę.
Ale chyba to wycofanie nie dotyczy leku w ogóle tylko niektórych jego partii bo podano oznaczenia. Może jakiś błąd w produkcji.
Czyli inaczej Olaparib .. masakra.
GIF wycofał lek stosowany w raku jajnika. Dziewczyny jeśli któraś stosuje sprawdźcie numery serii