Witaj Panimaj ,w moim przypadku nie było odczucia ciaglego pragnienia.Jedynie wstawanie w nocy do toalety.Z innych objawow przed diagnoza,to zmeczenie I wzdęcia.
Czy u któreś z pań przed rozpoznaniem choroby wystąpił objaw dużego ciągłego pragnienia zwłaszcza w nocy? W dzień czasem też ale słabiej. No i oczywiście do łazienki na siusiu co DOSŁOWNIE 2 minuty, czasem cała nieprzespana noc?
Witam
Nie zdawaj się na przeczucie tylko na dobre rady i wiarę że musi być dobrze czego Ci z całego serca życzę! Daj znać co i jak!
Dziękuję za odpowiedzi, tak wiem, ze musze isc do lekarza i to jedyne dobre wyjscie, ale po prostu...mam złe przeczucie
Jakoś dzisiaj nie wychodzi mi pisanie :) najpierw nie widziałam co napisała Tatmag, a następny mój wpis tez urwało w połowie zdania. Ale nic to jak mawiał Wołodyjowski. Najważniejsze to zdrowym być i więcej nic 😊😍 Pozdrawiam wszystkie Dziewczęta 😊
Dziewczyny czytam,czytam,czytam ..choroby biorą się ze złych emocji ,strachu,stresu,złości ,w komórkach choroba zaczyna się wpierw na poziomie informacji
Powtórzyłam rady Tatmag
Chandler, a nie lepiej iść do lekarza jak coś Cię niepokoi? Przy raku jajnika mogą byc różne objawy, a może nie byc jakichś przykrych dolegliwości. Ja na przykład nie miałam wodobrzusza ani żadnych bóli brzucha, pleców itd. Bolało mnie za to trochę lewe biodro.
Parcie na pęcherz też może mieć inne przyczyny.
Najlepiej idź do lekarza, zrób usg ginekologiczne, ew. stosowne markery.
OB przy raku jajnika nie musi być podwyższone chyba, że jest jakiś inny stan zapalny w organizmie.
Tak, że Kobietko idź do lekarza i się nie zadręczaj domysłami.
Chandler, z tymi objawami różnie bywa. Musisz iść do ginekologa. Musisz zrobić usg jamy brzusznej i dopochwowe. Bez żadnego skierowania za około 30 złotych zbadaj sobie marker nowotworowy CA 125. Takie gdybania i domyślanie się nie ma sensu. Nikt Ci nie powie co Ci jest. Trzeba się zbadać i tyle.