Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26115 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Makro000
    Gratuluje wynikow! Napewno tak juz zostanie-zawsze dobrze!!!
    Modlitwa dziala cuda. Ja ostatnio bylam na Mszy O.Witko w Krakowie. Polecam wszystkim. Te Msze sa w wielu miastach.
  • 12 lat temu
    Droga Makro bardzo się cieszę ,że masz dobre wyniki .Takie niech będą już zawsze,na stałe.Cukier brzozowy to też ksylitol.Jest w wielu sklepach na stoiskach ze zdrową żywnością.
  • jasia11
    przy chemii taksol z karboplatyną piłam ten sok z żurawiny, przeczytałam kiedyś że wzmacnia on działanie którejś z nich. Ja też używam dużo korzenia imbiru, nawet dorzucam kawałek do rosołu z domowej kurki. Fajny jest też zalany winem. pozdrawiam i życzę pogody na najbliższe dni....
  • Do szymczakanna ja tez czytalam ,ze zurawina dobrze sie koliguje z chemia pije ja caly czas .Pani doktor powiedziala ze jestem dobrze nawodniona i super wyniki mam (kreatynina i mocznik )I tego sie bede trzymac . Koktajle z owocow robie ,ostropest sypie do jedzenia ,oczywiscie warzywka jem poprostu pracuje nad soba .Wyrobilam sobie nawyk a kiedys myslalam ,ze to trudne wszystko ogarnac .POzdrawiam i tez zycze pogody . A jeszcze wczoraj szukalam cykori zalecana 2 razy w tygodniu dla nas ,ale chyba juz sezon sie na nia skonczyl.
  • Do makro cioteczko moja nawet przez mysl mi nie przeszlo ,ze moglo byc inaczej .Zycze ci z calego serca radosci ,spokoju ,harmoni . Nabieraj sily do pracy staraj sie myslec pozytywnie i ufnie trwaj przy tej wizji .Jeszcze raz ci bardzo dziekuje za pielgrzymke do OBOR i Bogu dziekuje ,ze dane nam bylo sie poznac i mam nadzieje ,ze tak juz zostanie .Pomyslalam ,ze moze sie spotkamy w poniedzialek w Olsztynie jak nie masz innych planow? BUZIAKI a pozdrow swoje szczescie (mezusia )
  • Lusi ja i makro odbylysmy pielgrzymke do Obor 15 Dzien MIlosierdzia Bozego . Byla specjalna msza dla chorych . Ja bylam juz trzeci raz ,za kazdym razem emocje sa wielkie jest to miejsce ,ze chce sie tam wracac Ksiadz Piotr Meczynski ,ktory jest opiekunem pielgrzymow robi ogromne wrazenie pieknie potrafi dotrzec do ludzi .Mam nadzieje ,ze trafie na na msze O. Witko . Powiem tylko tyle ,ze zabralam was wszystkie ze soba i polecilam was MATCE BOZEJ BOLESNEJ-SZKAPLERZNEJ . Pozdrawiam
  • 12 lat temu
    Makroo, to radosne chwile, niech trwają całe lata. Ciesz się nowym życiem:) Jesteśmy z Tobą:)
  • 12 lat temu
    Jasia11
    Ja tez bylam 15.04 na Mszy w Lagiewnikach, a we srode w Krakowie na Mszy O.Witko o uzdrowienia i uwolnienia.
    Gdyby bylo mozliwe chodzilabym na te Masze codziennie. Dla mnie to cos co daje niesamowita wiare i nadzieje.
    Tyle cudow juz sie zdarzylo(tylko trzeba 100% wierzyc. Jezeli Cie to interesuje wejdz na strone O.Jozef Witko, tam jest program gdzie i kiedy sa Msze Sw.
  • Witam, jestem tu nowa i przerażona. Wczoraj lekarz po usg stwierdził nowotwór 96na60mm. Zrobiłam badanie ca 125 wyszło masakra 2235!. Nie wiem co myśleć, panika, strach rozpacz. Czy ktoś z was może coś mi poradzić? Pozdrawiam
  • Muszę z kimś porozmawiać bo oszaleję!!, tyle pytań i wątpliwości, czy gin od razu może stwierdzić że to coś złego?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat