Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Najpierw brałam 4 czerwone, a potem 12 taxoli, a potem 20 lampek.
-
Olusia brałaś też czerwoną chemię jako pierwszą czy drugą
-
Jak najbardziej można chodzic na normalny basen - nie wolno na tzw. lecznicze, czyli siarczkowe, borowinowe itp. "brudaski".
Oczywiście nie wolno też przebywać w goracych źródłach, ale woda w normalnych basenach oscyluje od 28-32 stopni - zatem jest bezpieczna.
Czarownico/Czarodziejko:)) - gratuluję dobrych wyników i życzę udanego spływu, ja byłam tydzień temu na jednodniowym - cuuudo:))
Maag - jesteś tak mocną kobietką, że nawet nie myśl o tym, że Ci sie nie uda. Dobry masz pomysł z medytacją czy też wizualizacją, ale chciałabym Ci zaproponować przeczytanie bardzo dobrej książki Kurta Tepperweina - "co choroba mówi o Tobie?". Wbrew pozorom daje ona wiele cennych wskazówek, aby w sposób tzw. całościowy poderwać się z choroby i zrozumieć pewne jej mechanizmy.
Naprawde polecam:))
Ja w czasie brania czerwonej "małpy" wyobrażałam sobie małych czerwonych bojowników, którzy masowo rozprawiaja sie z paskudztwem - kazdy ma swój sposób:))
-
Dziewczyny ale na normalny basen można chodzić?
-
Gdzieś tam znowu piszą z czynną chorobą nowotworową... I bądz tu mądry człowieku... :)
-
Gdzieś tam znowu piszą z czynną chorobą nowotworową... I bądz tu mądry człowieku... :)
-
-
Jak będę na onkologu to dopytam mojej lekarki.Zobaczę co powie.źródła termalne to nie zwykła woda tylko baseny lecznicze jeśli mogą coś leczyć to i mogą czemuś szkodzić -tak myślę:)Jeśli są przeciwskazania w innych chorobach to w naszej też możliwe,że są ;)To tak jak tężnie niby nic a też są przeciwskazania...
-
Do przeciwwskazań korzystania z wód termalnych zalicza się: nowotwory złośliwe, stany zapalne, masywne żylaki, niewydolność krążenia, zmiany ropne na skórze. Ostrożność zaleca się także osobom z niskim ciśnieniem, gdyż kąpiele w źródłach powodują jego obniżenie.
-
http://www.luxlux.pl/artykul/baseny-termalne-w-sluzbie-zdrowia-22820