Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Obawialam sie tego. Szkoda, wielka szkoda. Do zobaczenia Magg [*]
-
Spieszmy sie kochac ludzi..bo tak szybko odchodza MAGG ZA SZYBKO!!! ;( ;( ;(
-
dziewczyny na stronie firmy Madzi jest podany e-mail na który można składać kondolencje ;( ;(
kondolencje@politech.pl
cały czas patrzę na Jej usmiechnietą buzię na zdjęciu na stronie firmy i na fb i nie moge uwierzyć ;(
-
Nie moge uwierzyc... Po prostu lzy same naplywaja do oczu... @Magg bylas wielka i dzielna... Teraz czas na Twoje zagle i inne podroze... Ale juz gdzie indziej... A my bez ciebie coz... Tego sobie jeszcze nie wyobrazam... ;( ;( ;(
-
Magg :(((( spoczywaj w pokoju kochanie:(((((
-
żal i niedowierzanie Magg [*]
Jakoś od kilku dni ciągnęło mnie żeby skontaktować się z Madzią , wiedziałam że miała iść na chemię poszukiwałam ją w Co niestety poinformowano mnie że na chemię się nie zgłosiła, natomiast w szpitalu w którym ostatnio Madzia była jak zapytałam pielęgniarke oddziałową o nią to zamilkła. Już wtedy z jednej strony wiedziałam że wydarzyło się coś złego a z drugiej strony odsuwałam od siebie te myśli. Cały dzień o NIej myślałam aż niestety pojawiła się ta przykra wiadomość. ;(
-
Magg... byłaś w wieku mojej córki. Serce mi się kraje. Spoczywaj w pokoju [*]
-
Bałam się bardzo tych wieści... Magg bała się i czuła, nie dawano jej nadziei, byłą realistką a jednak przecież tak strasznie chciała żyć...
Co za ból. Nie znajduję pocieszenia, nie znajdę. Po prostu nie wierzę w to :(
-
Magg... [*] Trudno się z tym pogodzić. Bardzo trudno. Miałyśmy w końcu wypić kawkę... Madziu, Madziu...
-
Magg to dla Ciebie pożegnalna shanta....
Gdy nadejdzie wreszcie dzień
By zostawić lądu brzeg
Weź drewniany kufer, gdzie
Zmieścisz całe życie swe
I także słowa te:
„Oceanie – na zawsze”
Płyń, płyń, duszo ma
Na pełne morze, na ocean
Płyń, płyń, duszo ma
Płyń, duszo ma na ocean
Kiedy w duszy wzbiera krew
Zwykły dzień przerasta cię