Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 10 lat temu
    Łojoj ale organizacja.Dziewczyny pozdrowienia od Bożenki.Czuje się dobrze tylko wężyk w nosie ją drażni.Dziura była w dwunastnicy.Narazie wszystko opanowane .Już rano wstawała.Jutro podjadę dopytać lekarza o szczegóły bo dzisiaj nie było nikogo do porozmawiania.
  • 10 lat temu
    no to doszedł, Mogilno to ja :D
  • 10 lat temu
    Lilith <3 <3 <3
  • 10 lat temu
    Ja już jestem w Bydgoszczy. Jeszcze wieczorem się odezwę, podsumuję wpłaty. I jutro idę po kwiaty. Myślę, że białe są wskazane, jakieś róże, lilie. Zobaczę, ile się uzbiera, ale tak zdziałam, żeby i na mszę starczyło i na znicza.
  • 10 lat temu
    no to doszedł, Mogilno to ja :D
  • 10 lat temu
    Doszły 2 przelewu. Nazwisk nie znam. Mogilno i Opalenica
  • 10 lat temu
    dziewczyny 6 sierpnia miałam komisję odwoławczą o stopien niepełnosprawności i dzisiaj dostałam orzeczenie. Warto było się odwołać dostałam stopień znaczny i sprostowali to co lekarz na komisji w powiatowym zespole namieszał ;)
  • 10 lat temu
    lilith.p doszedł mój przelew???
  • 10 lat temu
    Nie bylam na forum kilka dni..i. .... przecież tak byłam pewna ze Magg zaraz postawią na nogi... to jest tak niesprawiedliwe... taka dziewczyna. ... tak pozytywna. .... strasznie mi przykro .... Dziewczyny będę prosić ja by tam z góry wysłała lek który wam wszystkim pomoże zeby takie osoby jak Wy zyly przynajmniej 100 lat w zdrowiu .... a po czytaniu jej postów wiem ze konkretna była i cos załatwi. Magg dziękuję jeszcze raz za każde słowo .... Pokój Twojej Duszy [*]
  • 10 lat temu
    Ojej cos mi sie tu dzieje niedobrego☺samo sie pisze . Lilith dostalas maila ode mnie? Pytam bo nie mam odp i nie jestem pewna czy otrzymalas maila ode mnie. Dziewczyny posluchajcie tego. Ostatnio Czarownica rzucila temat kartki dla Magg z wakacji. Niestety nie mialam adresu a nie wiedzialam ze na forum mozna wysylac priv wiadomosci. Dopiero dzis otworzylam wiadomosc od naszej kochanej Magg. Podala mi adres na kartke:(((( Niestety nie zdazylam jej wyslac a Madzia juz by jej nie przeczytala. Jestem taka zdolowana dzis. PozdrawIam Was kochane wszystkie i tule. <3

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat