Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

15 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4830 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Mi tez hepamerz pomaga ostatnio kupuję w aptece po 110 zł jest też liv52 po 24 zł ale jest wymagający bo bierze się go pól godziny przed posiłkiem
  • 9 lat temu
    O właśnie. O to mi chodziło. Dziękuję bardzo!!!! Normalnie ciężko mi buty ubrać bo mi tak uciska. Ale dobrze, że jutro szpital to zbadają i zapytam o leki. Bardzo dziękuje za szybką odpowedź
  • 9 lat temu
    O właśnie. O to mi chodziło. Dziękuję bardzo!!!! Normalnie ciężko mi buty ubrać bo mi tak uciska. Ale dobrze, że jutro szpital to zbadają i zapytam o leki. Bardzo dziękuje za szybką odpowedź
  • 9 lat temu
    Nala ja biorę hepa-merz kosztuje ok 130 zł,mnie pomógł ,mieszczę się w normie,więc teraz biorę co drugi dzień
  • 9 lat temu
    Kochani - kto tu pisał o dobrym sprawdzonym leku na wątrobę????? Potrzebuje nazwy. Prześledziłam nasz wątek ale chyba ślepa jestem! Moje leki kardiologiczne są bezlitosne :/ Jutro będę w szpitalu, no ale moja kardiolog choć cudowna, to nie musi znać się na wątrobie.
  • 9 lat temu
    #retyja mam nadzieję że wybije mu szybko ten testament z głowy i też wyśle go na narty;) Jak tylko wruci z pracy pokaże mu ile jest tu super ludzi i że nie jest sam .a pisać to może teraz postanowienia noworoczne :) kochana sciskam mocno
  • 9 lat temu
    nala123- ja biorę Glivec w marcu będą 2 lata jak choruję i jak na razie grypa mnie nie dopadła. Ulotki z lekiem nie dostaję z jakimi lekami można łączyć ale pytam o różne rzeczy lekarki dlatego tak mi powiedziała co do antybiotyków. Aniawajs ### u mnie jak rozpoznano chorobę to miałam 340 tyś wbc też robiłam testament a teraz chcę nauczyć się jeździć na nartach i jeździć z moim synkiem w góry. Głowa do góry tak wszyscy przeżywają zle wieści potem jest już w miarę dobrze, można się przyzwyczaić. ;(
  • 9 lat temu
    O Sląskie :D :D :D :D :D Mam znajomych w Wodzisławiu Śląskim, a jak jadę do Bielska to zawsze mijam Katowice hahahaaaa. Lubię te tereny :D :D :D :D tak tak, pisz pisz <3 <3 <3
  • 9 lat temu
    Ufff to cudownie że za darmo !!! My jesteśmy z woj Śląskiego.Hematologa mamy w Katowicach i tam męża ma zabrać na badania do kliniki.będę pisać na bierząco co u nas i jak będę mieć pytania pozwolę sobie pisać bo kto jak nie Wy od powiecie najlepiej...
  • 9 lat temu
    Aniawajs - koszty leczenia????? No ja obecnie mam wszystko za darmo. Pamiętam 10 lat temu musiałam kupić dwa leki. Ale nie były drogie. Nie wiem dokładnie jakie leki dostanie Twój mąż, bo nie wiadomo co to dokładnie za choroba. A leki z żelazem - Biofer ja kupuje przez internet za chyba 17 - 20 zł i mam to na dwa miesiące, więc kwota do przyjęcia. Ja akurat nie jestem na fb. Fajnie że można liczyć że się spotkamy. Masz może whats app??

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat