Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

15 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4823 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Trzymamy kciuki <3 :)
  • 8 lat temu
    Witam wszystkich już jest z mną dobrze ,doszłam do siebie po chemii .Przeszłam teraz na SPRYCEL biorę go parę dni i czuję się dobrze .Czekam teraz na dawcę i mam nadzieję że pójdzie dobrze. <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
  • 8 lat temu
    Dora a po jakim czasie zaczelas puchnac?
  • 8 lat temu
    Pije wode,biorę furosemid ale to wszystko za mało ;(
  • 8 lat temu
    Dora a pijesz wode? Ja wypijam 2l dziennie, ponoc ma to pomoc.
  • 8 lat temu
    Dora1119 - a to woda Ci się odkłada???
  • 8 lat temu
    :D :D :D Trzymaj się :D :D :D i pisz :D :D :D
  • 8 lat temu
    Dzięki Nala 123 za zainteresowanie moim pytaniem. Pozdrawiam i życzę zdrówka!
  • 8 lat temu
    Malinka,ogólnie czuję się nieźle,cały czas zmagam się z opuchlizną tj.twarz i nogi. Kontroluj swoją wagę,ja przytyłam 10kg i też biorę nibix :D
  • 8 lat temu
    malinka81 - oczywiście zgadzam się z tym, że lekarz wojskowy ci niczego nie uzupełni, natomiast musisz poprosić o uzupełnienie zaświadczenia swojego hematologa - z zaświadczeniem od rodzinnego nic nie wskórasz - musisz mieć dokumentację ze szpitala, wyniki z badań molekularnych lub wynik z pobrania szpiku itp, niestety razem z dobrodziejstwem posiadania białaczki dostałaś się pod opiekę NFZ i tutaj to całkiem inaczej działa. Lekarz specjalista hematolog musi ci uzupełnić zaświadczenie i najlepiej żeby ci wpisał że to co przyjmujesz to chemioterapia (bo imatinib i Tasigna to jest chemia) wtedy dostaniesz na komisji w zespole orzekania stopień znaczny i tak ja pisałam wcześniej w pracy z tego orzeczenia nie skorzystasz ale poza pracą daje to bardzo wiele ulg - trzymam kciuki w starciu z biurokracją :-)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat