Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

15 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4823 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Nala123 tak ostra białaczka szpikowa M4
  • 8 lat temu
    Nala ja juz właśnie zacząłem przygodę z pokrzywą. Wczoraj uzbierałem i mama to przygotowała. Dziwny smak ale jak ma pomóc to trzeba. Tylko nie wiem ile tak tego wypijać na raz?
  • 8 lat temu
    Kasblo - a mama ma właśnie ostrą białaczkę M4???
  • 8 lat temu
    Retyja - bardzo bardzo się cieszę !!!!!!!! Ja byłam dziś u koleżanki. Piłam u niej moją pokrzywę i nie mogłam wyjść od Niej z domu bo ciągle siusiałam. Bardzo bardzo się cieszę!!!!
  • 8 lat temu
    Wiola_79 Jak idziesz z córką do lekarza to zawsze noś tą ulotke i zawsze pokazuj lekarzowi!!!! Zakaz grejpfrutów, zakaz paracetamolu!!!!!!! Zakaz pewnych antybiotyków. Co do skutków ubocznych może być dużo ale jak pisałam córcia młoda i silna to nie musi mieć żadnych skutków ubocznych! Dieta lekka, nie drażniąca żołądka. Bez smażonego bo to obciąża żołądek. Pilnuj picie płynów - najlepiej wody - aby na bieżąco toskyny z organizmu wypłukiwała. Z gliwekiem trzeba dbać o florę jelitową - jogurty, kiszonki wprowadź do diety. Ja jadłam glivec parę lat. Będzie dobrze!!!
  • 8 lat temu
    Dziękuję za podpowiedzi, pytałam dzisiaj co to za lek, to glivec, muszę pocztać co może a czego nie może jeść, i jakie są skutki uboczne. Czy jakąś specjalną dietę się stosuje, bo powiedzieli, że jak najmniej tłuszczu i zakaz smażonego czy coś jeszcze? Dzięki za informacje
  • 8 lat temu
    A mogłaby mi pani napisać coś więcej? Bardzo groźna jest ta choroba? Czy da się wyleczyć? Bardzo się martwię stad moje pytania
  • 8 lat temu
    ostra białaczka mielomonocytowa
  • 8 lat temu
    A mam pytanie co oznacza symbol ostra białaczka szpikowa M4??
  • 8 lat temu
    nala- myślę z wdzięcznością ha ha. Zważyłam się przed pokrzywą i po pokrzywie na drugi dzień i ubyło 2 kg wagi, także jest super. Dzisiaj pytałam mojej hematolog czy mogę pić pokrzywę, przytaknęła. :D

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat