Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl
Witaj Jadwigap :). Z tego co pamiętam bierzesz accord prawda? . Ja go miałam na początku leczenia. Wyniki po nim nie były zadowalające. Jak dostałam imanitib teva od razu wszystko zaczęło wracać do normy. Pomimo,że ciężko mi się go polyka to już nie narzekam. Przedtem okropnie bolał mnie żołądek i brzuch,bardzo. Okazało się ze to nie od teva tylko od acardu. Nie biorę acardu i jest ok. Teraz mam wizytę w grudniu. Będę wiedziała jak moje wyniki molekularne z września. Może zmienia ci ten accord na teve . Będzie dobrze, musi być. Pozdrawiam i życzę Ci dużo zdrówka. BasiuM Ciebie również pozdrawiam i życzę Ci również dużo zdrówka. ☺☺. . PS. A ja walczę z zatokami i z kaszlem. Ale jest już dużo lepiej :).
Basiu ja wczoraj byłam u lekarza i niestety ale wynik molekularny się podniósł do 06.Doktor będzie wnioskować o zmianę leku, ale czy się uda czas pokaże. Ogólnie jest ok. Znowu spotkałam nowych chorych, ich przerażenie. Pozdrawiam i życzę zdrówka oraz czekam na wieści 🙂
Witaj Jadziu, jestem po wizycie u hematologa. Znam już wyniki z sierpnia z BCR ABL- mam wynik - 0,02. Dzisiaj ponownie miałam robione badanie BCR ABL i kolejna wizyta w lutym. Mam nadal dawkę 50 mg Sprycla. Mam lekką leukopenię. No i niestety dopadł mnie wczoraj jakiś wirus jelitowy, ale o dziwo lekko to przechodzę, może dlatego, że biorę od paru dni Groprinosin. Pozdrowionka - pisz co u Ciebie po kolejnej wizycie :)
Jadziu, jadę dopiero do hem. we wtorek... dam znać :)
Basiu jak tam wizyta, wszystko ok. Ja jade w czwartek, wstepnie wiem, ze wynik jest troche gorszy od poprzedniego. Jednak ten accord daje ogolnie skutki uboczne a i w badaniach molekularnych widac ze nie jest skuteczny, .Moze cos sie zmieni,,,,,,,,,,,,,, Pozdrawiam
Bożenko Bardzo ale to Bardzo dziękuje. Życzę Ci dużo zdrówka i sił. Mocno Pozdrawiam.
I o to chodzi, wspierajmy się 👍
Witam. Na wstępie życzę wszystkim dużo zdrówka, ja choruje na białaczkę szpiku.
Ale pisze w innej sprawie. Jeśli ktoś ma niepełne opakowanie lub zostało mu bo zmieniał lek chętnie odkupię. Mówię o Sprycel 100mg Firmy Bristol Myers tylko ten mnie interesuje bo ten przyjmuje i nie chce nic zmieniać bo jest skuteczny.
Zainteresowanych zachęcam do kontaktu misiek2lucky@gmail.com. Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka.
Nala odezwij się - nasz Aniołku...😍
Kochani jak tam w jesieni się czujecie 🙂. A ja prawie codziennie patrzę czy nie ma w iadomości od Nali. Dajcie znaka co się dzieje u niej, jak wiecie. Pozdrawiam, trzymajcie się ciepło