Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

15 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4823 odpowiedzi:
  • 6 lat temu

Pisaliście o bólach.  Ja miałem przez 2 pierwsze miesiące na immatinibie.  Po przejściu na Sprycel może przez tydzień.  Aktualnie chyba nic mi nie dolega oprócz okropnego zmęczenia i sennosci. Pozdrawiam i Wesołych Świąt. Sporadycznie tu zaglądam bo nie ma powiadomień o nowych postach.  Ściskam.  

• 6 lat temu

zdrowych i wesołych świąt  dla wszystkich 

• 6 lat temu

I ja życzę Wszystkim zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych .

• 6 lat temu
  • 6 lat temu

Ode mnie też najlepsze życzenia , dużo dużo zdrowia , pogody ducha i sił do walki z chorobą. Serdecznie pozdrawiam

• 6 lat temu

Kochani życzę Wam wszystkim zdrowych, radosnych i miłych Świat Wielkanocnych ♥️. Trzymajcie się ciepło. 

• 6 lat temu

najlepiej na czczo i żeby  toaleta była w pobliżu 

• 6 lat temu

na wątrobę  biorę  esentiale  forte a na obrzęki  furosemid , pół tabletki  co drugi dzień  i rzadziej , trochę  osłabia. 

• 6 lat temu

Witam wszystkich,

Mam parę pytań odnośnie brania leku Sprycel,

- jakie bierzecie leki na wątrobę, Ja dotychczas brałem haparegen, ale podczas brania bardzo piekło mnie coś w jamie brzusznej z lewej strony, a jak przestałem brać to jest super, nic nie piecze, nic nie boli:)

- podczas brania leku Sprycel organizm wstrzymuje mi płyny, trochę mi nogi puchną i mam problem z oddawaniem moczu, wcześniej tego nie było, jakie polecacie leki?

- po jakim czasie schodzi wysypka, mam ją już prawie 2 m-ce :(

po za tym w porównaniu do Tasigny którą brałem wcześniej to czuję się rewelacyjnie :)

Dzieki za wszystkie odpowiedzi:)

Pozdrawiam:)

• 6 lat temu

Dzisiaj zamiast Accordu dostałam Nibix, bardzo się ucieszylam. Wprawdzie już się przyzwyczaiłam do accordu, ale przy Nibixu było lepiej.                                                     Nala trzymaj się, pozdrawiam ❤️

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat