Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl
Pisaliście o bólach. Ja miałem przez 2 pierwsze miesiące na immatinibie. Po przejściu na Sprycel może przez tydzień. Aktualnie chyba nic mi nie dolega oprócz okropnego zmęczenia i sennosci. Pozdrawiam i Wesołych Świąt. Sporadycznie tu zaglądam bo nie ma powiadomień o nowych postach. Ściskam.
zdrowych i wesołych świąt dla wszystkich
I ja życzę Wszystkim zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych .
Ode mnie też najlepsze życzenia , dużo dużo zdrowia , pogody ducha i sił do walki z chorobą. Serdecznie pozdrawiam

Kochani życzę Wam wszystkim zdrowych, radosnych i miłych Świat Wielkanocnych ♥️. Trzymajcie się ciepło.
najlepiej na czczo i żeby toaleta była w pobliżu
na wątrobę biorę esentiale forte a na obrzęki furosemid , pół tabletki co drugi dzień i rzadziej , trochę osłabia.
Witam wszystkich,
Mam parę pytań odnośnie brania leku Sprycel,
- jakie bierzecie leki na wątrobę, Ja dotychczas brałem haparegen, ale podczas brania bardzo piekło mnie coś w jamie brzusznej z lewej strony, a jak przestałem brać to jest super, nic nie piecze, nic nie boli:)
- podczas brania leku Sprycel organizm wstrzymuje mi płyny, trochę mi nogi puchną i mam problem z oddawaniem moczu, wcześniej tego nie było, jakie polecacie leki?
- po jakim czasie schodzi wysypka, mam ją już prawie 2 m-ce :(
po za tym w porównaniu do Tasigny którą brałem wcześniej to czuję się rewelacyjnie :)
Dzieki za wszystkie odpowiedzi:)
Pozdrawiam:)
Dzisiaj zamiast Accordu dostałam Nibix, bardzo się ucieszylam. Wprawdzie już się przyzwyczaiłam do accordu, ale przy Nibixu było lepiej. Nala trzymaj się, pozdrawiam ❤️