Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl
Jadziu, Basiu wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Dużo zdrówka życzę..🙂
Gregor witam miło🙂. Ja biorę imanitib accord 400 mg. Wyniki po nim 0,0032. Może skonsultuj się z innym hematologiem i rozważ jeszcze tą propozycję co do tasigny. Może jak poprzyjmujesz accord i jak zrobisz po nim wyniki wtedy coś postanowisz. Może po accordzie wyniki będą lepsze. Tak tylko podpowiadam. Decyzję musisz sam podjąć. Pozdrawiam i zdrówka życzę.
Gregor ponatynib jest najbardziej toksyczny i jego leczeniem obciąża się bardzo serce, wątrobę i nie tylko. Musisz się poważnie zastanowić bo z tym odstawieniem leku to nie tak prędko. Ja obecnie biorę imatinib accord i wynik ostatni miałam 0,0032 a biorę dawkę 300mg. Bardzo tą propozycję rozważ a nawet zasiegnij porady innego hematologa. Pozdrawiam
Dzięki Basiu. No właśnie tak mi się obilo o uszy ze nie da się wrócić do imatynibu , choć moja p. Doktor mówiła wczoraj ze niby tak, ale jakos mi to nie pasuje. Wiec już sam nie wiem. Muszę iść do profesora prywatnie i podpytać co powinienem zrobić, bo wczoraj byłem n tak , a dziś już raczej na nie. Skoro się dobrze czuje , to może tak zostawić , sam nie wiem
A jak Twoje wyniki teraz po spryclu? Sprycel to lek pierwszej czy drugiej lini ?
wszystkiego najlepszego w Nowym Roku😍