Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
ajisza czekasz na wynik wycinkow z kolposkopi czy po konizacji
-
ja na moje wyniki histo po kolposkopi czekałam 4 tyg teraz po konizacji powiedziano mi ze może wyniki będą w tym tyg.lub na początku października.moj ginekolog trochę mnie pocieszyl gdyż powiedział ze z obrazu kolposkopowego nie wygląda azeby to było cos więcej niż cin3 tego się wiec trzymam wieze ze wycieli tego dziada i jest ok . dolny slask zalany deszczem
-
kolposkopi celowanej z wycinkami niestety ...jestem na poczatku drogi ..
...ale jak tak sobie sledze inne historie to widze ze badz co badz czym głebiej tym gorzej ..i to mnie najbardziej przeraża ....
-
U mnie po leep okazal sie cinek 2.zdziwona bylam bardzo...negatywnie oczywiscie.Skad to?? tez latalam po lekarzach jak oszalala-staralismy sie o drugie dziecko,ale nie udawalo sie 4 lata.No i non stop lekarza,hormony,badania,hormony,hormony....Lekarz mi powiedzial,ze to moze byc od hormonow.Raki szyjki biora sie miedzy innymi od faszerowania kobiet hormonami.A ja bylam niezle nabuzowana-az od tego guzki na piersiach mi wyskakiwaly.
Ja wynik wycinkow jak i po konizacji mialam rowno po 2 tyg.
Pozdrwaiam dziewczyny z keleckiego:) od czasu do czasu pizdzi jakby kobita kiecke do gory podniosla:D No ale wiadomo-Kielce:)
-
ajisza kazda z nas jest przerazona a wirusa hpv tez ci zdiagnozowano
-
AGA ale ten hpv to wyjdzie w badaniu? bo mnie ani w wycinkach ani na wyniku z elektro nie wyszedl.z reszta teraz pewnie bede miec zalecone badanie,bo moj gin cos mowil o jakis badaniach....jakich? nie wiem-otumaniona bylam po zabiegu.
-
zoe na onkogennosc wirusa hpv trzeba zrobić oddzielne badanie.wirusow jest kilkanaście rodzai ale tylko chyba 5 jest wtsokoonkogennych.ja mam jeden z nich 16 ale na szczęście ten typ jest szczepienny
-
Cześć dziewczyny :-) fajnie że znowu ktoś tu pisze i nie jest pusto...ale z drugiej strony widać że co chwile nowe dziewczyny dowiadują się o złej cytologii...
Właśnie najgorsze jest to czekanie na wyniki...Ja jak czekałam na wynik z konizacjii to niemogłam normalnie funkcjonować a jak dzowniłam zapytać czy są to miałam nadzieje że nikt nie odbierze że nie dowiem się najgorszego...
Teraz 16 mam badania i znowu będę czekała znowu będzie stres....Tak bardzo tego nie lubię..
Trzymam kciuki za wasze dobre wyniki
-
No takie jest życie że ludzi z problemami przybywa. Z drugiej strony dobrze że chociaż się otwierają i popiszą coś bo to rozładowuje emocje
-
Czesc dziewczyny-jak mija dzionek? u mnie slonecznie,ale wietrznie...
Oj tak-Elza,chociaz tu sie wyżalimy,wybiadolimy...zeby nie truc najblizszym..
Asiu bo to jest tak,ze my bedziemy ciagle w jakims stresie-te badania! Zmora moja to cytologia! Ale Ty masz na 16-go a ja mam na 2-go pierwsza wizyte po konizacji.mam nadzieje ze przestane plamic do tego czasu...Wiec bedziemy sie obie denerwowac:)
Dziewczyny dajcie znac jak wyniki!! Czekamy.