Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

14 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4816 odpowiedzi:
  • 10 lat temu
    Tez tak slyszalem podczas wizyty 7 lipca gdy 23 osoby dostaly w IHiT Nibix. Dzis juz biore 3 tabletke Nibixu. Glivecu juz nie bedzie.
  • 10 lat temu
    A ja wróciłam z IHiT z Nibixem :( podobno nikt tu nie dostał Glivecu..........
  • 10 lat temu
    Póki co w Szczecinie wydawany jest Glivec.
  • 10 lat temu
    @Justyna Mam kontakt z naprawdę wieloma pacjentami, którzy się leczą we Wrocławiu i każdy z nich otrzymuje we Wrocławiu Glivec.
  • Ja w Warszawie dostałam Imatinib Polfa. Źle go znoszę. Mam bolą mnie kości i mam straszne nudności. Biorąc glivec czułam się bardzo dobrze.
  • 10 lat temu
    Dziś odebrałam w Gdańsku Nibix
  • @pati1477, napisz do mnie na priv, mój mail to anka0091@op.pl... odp Ci bezpośrednio na wszystkie pytania :-)
  • 10 lat temu
    aniamania, oczywiście że mam remisję. Leczę się już od prawie 5lat /za miesiąc/. Nic mie daja do podpisu, po prostu daje receptę mowi ze dziś pani dostanie meaxin zamiast glivecu i już. Bylam strasznie zaskoczona i zdenerwowana az mi mowe odjelo ale na kolejnej wizycie chyba porozmawiam na temat tego leku... u kogo się leczysz?
  • 10 lat temu
    witajcie, czy ja dobrze rozumiem, że w tej chwili (wg aktualnego wykazu leków refundowanych) sytuacja jest taka, że leczenie Gliveciem "wyszło" z programów lekowych a "weszło" do chemioterapii?
  • 10 lat temu
    Kochani... podsumowując ostatnie wpisy, jedynie Wrocław otrzymuje Glivec. A swoją drogą ciekawe, czy wszyscy chorzy tam leczeni go dostali. Czy filippos ma jakieś wieści na ten temat? Pozdrawiam wszystkich <3

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat